ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 09 липня 2018 12:20

Как бороться с недогревом радиаторов: готовое решение

Энергосберегающие тенденции в последние годы привели к широкому использованию методов низкотемпературного обогрева. В таких условиях, лучевая составляющая передачи тепла отопительных приборов имеет более существенное влияние на комфорт и энергосбережения. Однако, привычные всем, стандартные радиаторы отопления имеют совсем небольшую долю лучевой теплопередачи. Как выйти из этого положения. Оказывается, существуют готовые и высокоэффективные решения этой проблемы. Один из выходов из этой ситуации - применение радиаторов с инновационной технологией Therm-X2 производства компании Kermi

Найважливішим критерієм теплового комфорту є «оперативна» або «сприйнята» температура в приміщенні. Вона складається з температури випромінювання огороджувальних поверхонь, в тому числі й опалювальних, а також температури повітря.

Покращений тепловий захист, в зв'язку з введенням нових будівельних норм і термомодернізацією споруд, призводить до зниження температурних графіків опалювальних приладів. Разом із використанням погодозалежної автоматики та особливостями розрахунків систем опалення, це призводить до роботи опалювальної системи, зокрема і радіаторів, в режимі неповної потужності майже у весь опалювальний період.

Згідно з нормами проектування сучасних систем теплопостачання опалювальний прилад має забезпечити приміщення теплом при найнижчих температурах повітря. Наприклад, для міста Києва розрахункова пікова температура складає -22°С. Однак на практиці, в умовах клімату України, такі температурні показники зустрічаються не часто і не тривало. Згідно з статистикою за опалювальний період 2016-2017 рр., час з температурою повітря менше -10 °С не перевищив 7% від загального часу опалювального сезону. А середня температура повітря склала +1,1 °С.  Таким чином як мінімум 93% часу радіатори опалення працюють в режимі неповного навантаження (мал. 1).

Радиаторы Kermi

Мал. 1. Характеристики тепловіддачі приладів опалення в залежності від температури теплоносія та зовнішнього повітря

Здавалося це і є енергозбереження? Однак в такому режимі ефективність роботи радіатора падає, оскілки для максимальної продуктивності приладу повинна бути висока різниця температури між теплоносієм и приміщенням. 

Фахівці Kermi звернули увагу, що у стандартній конструкції стального радіатора опалення теплоносій протікає через всі панелі радіатора паралельно. Це призводить до того, що при середньому навантаженні, прогріваєтеся тільки верхня частина радіатора. При цьому поверхня передньої панелі прогрівається ледь вище за температуру тіла людини і стає майже не відчутною при дотику. 

Тому було запропоновано просте але ефективне рішення, розподілити потік теплоносія послідовно по панелям радіатора. Теплоносій спочатку протікає через передню панель (мал. 2), а вже потім – через задню. 

Радиаторы Kermi

Мал. 2. Рух потоку теплоносія при технології Therm-X2

Цей захід поліпшує динамічні характеристики радіатора, завдяки чому тривалість фази розігріву скорочується на 25%. Передня панель рівномірно випромінює більшість тепла, а задня – виконує роль екрану. Така технологія, що отримала назву Therm-X2, застосовується в усіх панельних стальних радіаторах Kermi.

Радиаторы Kermi

Мал. 3. Фото з термальної камери під час роботи звичайного радіатора та радіатор з технологією Therm-X2

В результаті, в порівнянні з традиційними радіаторами, інтенсивність випромінювання збільшується: в приладах 12 і 22 типів – в 1,5 рази; 33 типу – в 2 рази. Це дозволяє економити до 6% енергоресурсу разом із підвищенням комфорту. Що, в свою чергу, скорочує кількість рекламацій і нарікань на роботу системи теплопостачання від клієнтів.

Радиаторы Kermi

На додаток до цього варто зауважити, що виробництво радіаторів Kermi знаходиться в Німеччині, в м. Платлінг, регіон – Нижня Баварія. Високі стандарти німецького виробництва по відношенню до якості матеріалів, зварюванню та обробці поверхні, а також унікальна технологія therm-x2, роблять  радіатори Kermi еталоном опалювального обладнання майбутнього.

Прочитано 2170 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: