ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 11 червня 2020 11:20

На ринку мансардних вікон не очікується ніяких катаклізмів через карантин

Абсолютно несподівано весна 2020 року принесла всьому світу пандемію і глобальний карантин. І це не кращим чином вплинуло на економіку країн світу. Багато компаній переживають зараз важкі часи, але, серед них є і такі, які не втрачають присутності духу і мають намір, незважаючи ні на що, рости і розвиватися. Національна енциклопедія будівництва ProfiDom.com.ua з'ясувала, що думає з цього приводу Генеральний директор ТОВ ВЕЛЮКС Україна.

Журналістів ProfiDom.com.ua зацікавив стан ринку мансардних вікон, оскільки відомі події минулої весни не могли не вплинути на стан продажів.

Відзначимо, що в компанії ВЕЛЮКС Україна оцінюють ситуацію без зайвого драматизму: «ВЕЛЮКС Україна зустрів поточну ситуацію, певно, в найбільш виграшній позиції. Ми знизили роздрібні ціни, а девальвація гривні зробила нашу пропозицію цікавішою в очах покупців, які мають заощадження у валюті. Ми оновили умови роботи та комунікаційні матеріали з кращим розумінням кожного продукту — від найдоступніших на ринку до нової лінійки Преміум з передовими рішеннями і пропозиціями. Весняний «докарантинний» сезон був успішним для нашої компанії», — розповів нам Юрій Ткаченко.

Однак, було б логічно вважати, що загальна самоізоляція основної маси покупців могла, в якійсь мірі, змінити структуру попиту на продукцію компанії, але і тут не спостерігається особливого погіршення: «У перші кілька тижнів з початку карантину ми відчували певний спад активності наших клієнтів. Припускаємо, що це пов'язано, у першу чергу, з цілковитою невизначеністю, яка панувала на ринку і в країні в цілому ще у березні. Зараз попит поступово відновлюється, є привід для обережного оптимізму.

З іншого боку під час карантину зросла зацікавленість зі сторони архітекторів. Архітектурний відділ ВЕЛЮКС Україна продовжує допомагати обрати і розрахувати оптимальну освітленість, підібрати правильну специфікацію та технічне рішення для встановлення мансардних вікон.

Щодо відвідуваності нашого сайта, варто зазначити, що вона збереглась на рівні минулого року».

При цьому, для оцінки структури попиту, журналісти ProfiDom.com.ua поцікавились, які саме позиції були найбільш популярними в минулому весняному сезоні? І ми отримали від Ю. Ткаченко чітке роз'яснення: «Фаворити вибору приватних покупців серед нашої основної продукції залишилися незмінними — це мансардні вікна «бестселери»: з двокамерним склопакетом в дерев’яному та дерево-поліурієтановому виконаннях (GLL та GLU). А от для сонцезахисних аксесуарів ми спостерігаємо підвищений попит в усій лінійці моделей — вже перші сонячні дні весни 2020 нагадали покупцям, що варто керувати світлом і теплом».

Звучить дуже оптимістично, вважає Національна енциклопедія будівництва ProfiDom.com.ua, однак, нам також цікава оцінка ринку через місяць-два.

Генеральний директор ТОВ ВЕЛЮКС Україна Юрій Ткаченко наступним чином оцінив найближчі перспективи ринку: «Ситуація, з якою світ зіткнувся у 2020 року — унікальна та має вплив практично на кожну галузь окремо і всю економіку в цілому. Фактично зараз не існує досвіду, який можна було б використати, чи на який можна було б покластися при прийнятті управлінських рішень та створенні прогнозів не майбутнє.
Один з основних викликів зараз — невизначеність по подальшій епідеміологічній ситуації, тривалості і характеру обмежувальних заходів. Основні можливості —  реалізація запитів на кращий житловий простір, який ми спостерігаємо в різних частинах світу, як результат постійного перебування в приміщенні під час карантину.  

Яким саме шляхом піде український споживач — покращення свого помешкання чи економії, стане зрозуміло в наступні 2-6 місяців», — підбив підсумок Ю. Ткаченко

Прочитано 1456 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: