ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 02 квітня 2019 11:20

Увиразнений декор стін

Після завершення всіх ремонтних робіт зі стінами усе ж може залишатись відчуття, що не все, що можна було зробити, зроблене. Причина такого відчуття незавершеності – це найчастіше голі стіни. Ви можете усунути всі недоліки, досконало вирівняти і пофарбувати поверхні, але всі ці дії будуть марними, якщо лише на них і зупинитись, не виконавши останнього кроку – оздоблення стін. 

І справді від пустих стін в інтер’єрі кімнати може скластись враження, що господарі після оштукатурення, фарбування та ряду інших робіт утомились і вирішили, що «і так зійде». А от і ні! Нехай у приміщеннях державних установ, готелів, офісів оформлення стін невибагливе, але ж зовсім інакше стоїть справа, коли йдеться про власне помешкання, чи не так? Увиразнений декор стін – це ковток повітря в чотирьох кутах, саме тому цілком по-іншому сприймається обстановка, в якій стіни «оживлені», наприклад, художнім розписом, а не тиснуть своєю порожнечею чи накликають нудьгу. Адже, погодьтесь, значно приємніше, коли оку є за що «зачепитись», тоді здається, що й час не тягнеться так повільно.

Увиразнений декор стін

Як варіант – пустий простір заповнюють картиною чи полицями, що сьогодні дуже банально, заяложено і цілком можна назвати рішенням для особливо лінивих. Ми ж пропонуємо подивитися на голі стіни як на чисте полотно, на якому можна проявити свою креативність чи втілити позичені ідеї, що сподобались. Нижче наведемо кілька з них.

Художній розпис

Є чимало способів самостійно прикрасити стіни, використовуючи різні підручні матеріали – за допомогою тканини, паперу, дерева тощо. А можна створити щось абсолютно оригінальне, довговічне і гарне, послуговуючись однією тільки фарбою. Якщо ви маєте хист художника, то запросто можете задовольнити свою внутрішню дитину, взявши до рук пензлика. Багато хто і в дорослому віці був би радий помалювати по стінах, тож якщо ви гарний художник, то не знехтуйте такою можливістю.

Увиразнений декор стін

Головне – визначитись, що ви хочете і що найкраще підійде до стилю кімнати. Це, наприклад, можуть бути етнічні орнаменти, абстрактні малюнки, які вписуються практично в будь-якій кімнаті, або пейзажі (для вітальні) чи натюрморт, квіти (для кухні), в дитячій доречними будуть казкові і мультиплікаційні персонажі, цифри і слова.

Розпис за допомогою трафарету

Якщо ж художник із вас нікудишній, але ви маєте велике бажання самостійно декорувати стіни розписом, то на допомогу прийде така корисна річ, як трафарет. Його можна або купити в спеціалізованих магазинах, замовити за своїми ескізами або виготовити самому з цупкого паперу, покритого лаком чи заламінованого. Важливо, щоб трафарет під час розпису стіни не пошкодився, адже це може зіпсувати всю роботу, тому обираємо чи виготовляємо трафарети з міцного матеріалу – картону, пластику, вінілової плівки; для об’ємних малюнків, які зафарбовують декоративною штукатуркою чи шпаклівкою, потрібні товсті трафарети з полівінілу.
Щоб надійно закріпити трафарет на стіні, вам знадобиться скотч або клей-спрей. Для зафарбовування залежно від розміру малюнка чи візерунка підійдуть валик (для широких площ), губка, пензлик і аерозольний балончик (для дрібніших деталей). Нанести малюнок можна на будь-яку поверхню. Акрилова фарба підійде для фарбування дерева і шпалер. Фарбування бетонних, гіпсобетонних поверхонь, а також флізелінових і скловолокнистих шпалер рекомендуємо здійснювати емульсійною латексною фарбою Śnieżka Nature.

Увиразнений декор стін

Кольорова латексна фарба Śnieżka Nature містить Teflon™ surface protector, завдяки чому пофарбовані поверхні характеризуються меншим ступенем притягання забруднень, а бруд слабше тримається на основі. Нанесений за допомогою фарби малюнок довго радуватиме своєю досконалістю: відмінна покривна здатність та стійкі і яскраві кольори, які не вигорають. А з великого вибору кольорів ви неодмінно знайдете колір, який шукали для свого розпису.

Інші оригінальні способи декорування стін

Також досить популярним способом декорування є різні тематичні композиції:

  1. Багато рамок – причому всередині них необов’язково повинні бути картини чи фотографії, а рамки виконані в одному стилі.
  2. Дзеркальна стіна – чом би не створити таку собі картинну галерею, де тільки замість картин дзеркала різних форм? Найкраще місце для здійснення цього задуму – вітальня.
  3. Настінний сервіз – так, ви все правильно прочитали: настінний. А чому, власне, столовий сервіз не може розташуватися на стіні? Може, варто витягти його із серванту, полиць, чи де він у вас пилом припадає, і знайти йому краще застосування?
    Чудовий приклад – композиція з декоративних тарілок, об’єднаних в одному стилі. Також різне столове начиння, як ложки і виделки, теж можуть стати елементом декору в кухні чи їдальні.
  4. Часовий портал: один годинник – добре, а декілька – краще. Якщо ви шанувальник фільмів про подорожі в часі, то самі, мабуть, не раз із захопленням спостерігали за часовою стрілкою на годиннику ратуші. А як вам ідея акцентної стіни, прикрашеної годинниками? Ідеально підходить для втілення її в передпокої.
  5. Елементи гардеробу – ще один спосіб оздобити стіну в передпокої чи коридорі. З найпопулярніших предметів гардеробу, які використовують у декорі, – це капелюхи і галстуки.
  6. Відбитки долонь – чудовий варіант для декорування стіни в дитячій кімнаті. А скільки ж радості такий спосіб оформлення стін принесе маленьким шибеникам!
  7. Паперові аплікації – простий спосіб оздоблення, але який має широке поле для втілення найрізноманітніших ідей.
  8. Вінілові аплікації на різний смак і колір.

Ми підкинули вам кілька ідей, а далі самі!

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 3189 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: