ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 23 серпня 2019 11:20

Готуємо систему опалення до нового сезону

Пильне око господаря завжди помітить недолік у домівці, а що не пропустить господар, то вже напевне не омине увагою господиня. Маємо тут на увазі предмети інтер’єру, які стали такими не з волі власників помешкання, – це, зокрема, елементи системи опалювання, такі як труби та радіатор. 

Вже самим своїм виглядом вони дещо псують загальне враження від кімнат, а коли їхній стан ще й незадовільний – полущена фарба, поблідлий колір, подряпини на поверхні – це взагалі удар по інтер’єру господи. Тож у разі якщо їх не можна сховати, то за ними потрібно доглядати, щоб вони стали гідним продовженням оздоблення помешкання.

Коли можна фарбувати батареї?

Просто взяти пензлик будь-коли і почати фарбувати батареї та труби не вийде. Для їх оновлення будь-який час не підійде, оскільки важливо, щоб вони були холодні. Тому, наприклад, нерозумно братись до фарбування радіатора в пізню осінь, взимку чи перший місяць весни, тобто під час опалювального сезону.

Найоптимальніший час для фарбування елементів систем центрального опалювання – перед опалювальним сезоном чи після нього. Отож якщо ви зауважили необхідність оновити радіатор, то зараз саме підходяща для цього пора.

Śnieżka для радіаторів

Трохи забарились, а вже початок опалювального сезону? Теж не біда. Поки ще можна на певний час перекрити вентилі, дочекайтесь повного охолодження радіатора, а тоді фарбуйте. Після завершення процедури необхідно переконатись, що фарба повністю висохла.

У разі недотримання цих вимог ваші старання будуть даремні – неякісне й короткотривале фарбоване покриття, непривабливий зовнішній вигляд радіатора, які не дадуть спокою жодному перфекціоністу.

Підготовка радіатора до фарбування

Фарбування отеплювальних приладів – насправді не тала легка, як здається на перший погляд, і трудомістка робота. Вона вимагає попередньої підготовки, ретельного вибору фарби (емалі) та інструментів для покриття і дотримання техніки самого фарбування.

Передусім, треба переконатися, що поверхня батарей акуратно очищена від пилу та забруднень, а також позбутись шару старої фарби та іржі. Зробити це можна за допомогою як механічних інструментів, так і хімічних засобів.

Якою фарбою найкраще фарбувати батареї?

Фарбування радіатора має свої нюанси, які потрібно врахувати під час вибору фарби. Покупка першої-ліпшої фарби без уточнення її складу і властивостей не дасть очікуваного результату. За поспіху прийнятого й необдуманого рішення витрачені гроші і час будуть просто-на-просто викинуті на вітер, а вам уже зовсім скоро знову доведеться братися за нібито непильну роботу.

Щоб уберегтись від помилок і зробити все правильно з першого разу, використовуйте модифіковану акрилову емаль Śnieżka для радіаторів та елементів систем центрального опалення. Фарба відповідає низці вимог, які висуваються до продукту, призначеного для покриття поверхні радіатора, а саме: високій термостійкості, міцності покриття тощо.

Śnieżka для радіаторів

Зокрема, емаль Śnieżka для радіаторів утворює покриття, які стійкі до температури нагрівання до +80°C. Покриття, пофарбовані фарбою, володіють підвищеною стійкістю покриття і білим глянцевим блиском, швидко висихають та не жовтіють із плином часу, довго зберігаючи презентабельний вигляд. Екологічні переваги фарби підтверджені міжнародним екологічним сертифікатом ДСТУ ISO 14024 і виріб маркований знаком «Зелений журавлик», який інформує споживача, що фарба відповідає екологічним вимогам. Śnieżka для радіаторів не виділяє запах і безпечна для людини.

Техніка фарбування

Власне, процес фарбування батарей найкраще починати за принципами «зверху – вниз» та «спочатку – внутрішня сторона, потім – зовнішня». Так можна запобігти потраплянню капель на пофарбовану поверхню. Для фарбування задньої та внутрішньої сторін потрібно підготувати другий пензлик із довгою ручкою, щоб можна було без проблем дістатись важкодоступних місць.

Фарбувати батареї потрібно у два тонкі шари. Другий шар фарби слід наносити тільки після повного висихання першого. Одним жирним шаром ви не зекономите ні час, ні фарби, оскільки рівної поверхні таким способом не отримати і доведеться починати все з нуля.

Дотримуйтесь вищенаведених порад і вимог – і досягнете бажаного результату!

 

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1488 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: