ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 17 квітня 2020 09:20

Відновлюємо старий дерев’яний вішак

Кажуть, театр починається із вішака. Проте не лише театр – з вішака починається домівка кожного з нас. Адже, приходячи додому з роботи чи з прогулянки, перше, що робить кожен – знімає та вішає свій верхній одяг.

Але що робити, коли вішак втратив свій зовнішній вигляд? Викинути? Придбати інший? Ні, відновити! А як саме, ми вам розповімо.

Оскільки вішаком вже активно користувалися, то цілком імовірно, що на його поверхні утворилися тріщини. Оглядаємо вішак, щоб пересвідчитися у цьому, і якщо тріщини дійсно є, то на допомогу нам прийде високоякісна акрилова ШПАКЛІВКА ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON. Цей засіб у своєму складі містить терпентин, який сприяє хорошій адгезії шпаклювальної маси з деревиною, та спеціально підготовлений кварцовий пил, який своєю чергою забезпечує високу міцність та полегшує подальшу обробку поверхні.

ШПАКЛІВКА ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON

Окрім того, ШПАКЛІВКА ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON доступна у дванадцяти готових до використання кольорах, так що підбираємо колір шпаклівки максимально близький до кольору деревини, з якої виготовлений вішак. Це зробить зашпакльовані місця непомітними.

Та перш ніж нанести шпаклівку для деревини на вішак, потрібно підготувати його поверхню. Для цього старе покриття, що вже відстало і погано тримається, видаляємо за допомогою шпателя, а те покриття, яке ще міцно прилягає, допоможе усунути шліфувальний папір зернистістю від 60 до 100.

Відновлюємо старий дерев’яний вішак

Та якщо ви гадаєте, що знявши старе покриття, підготували поверхню, то змушені вас розчарувати – для кращого шпаклювання, а згодом і лакування, варто також відшліфувати поверхню вішака уздовж волокон деревини, використавши для цього шліфувальний папір зернистістю 120. Особливо ретельно підходимо до шліфування важкодоступних місць та елементів різьблення, якщо таке є, адже погане шліфування негативно позначиться на загальному естетичному вигляді оновленого виробу.

Перед початком нанесення шпаклівки тріщини у деревині також очищаємо від бруду та пилу, а саму шпаклівку ретельно перемішуємо. Якщо вони глибокі, то наносимо шпаклівку за допомогою шпателя у кілька шарів товщиною до 4 мм. При чому кожен наступний шар шпаклівки наносимо тільки після висихання попереднього, тобто через 2–3 години при товщині шару 1 мм. Після того, як висохне останній шар, шліфуємо зашпакльовані місця шліфувальним папером зернистістю 120 і приступаємо до нанесення ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ЛАКОБЕЙЦУ ТМ VIDARON для чудового естетичного вигляду вішака. Цей засіб створить щільне, міцне й еластичне покриття, яке не тільки захистить деревину на тривалий час, а й підкреслить малюнок шарів деревини та надасть їй привабливого вигляду.

ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON

Як і у випадку із шпаклівкою, 16 готових кольорів лакобейцу дають змогу підібрати колір засобу максимально близький до кольору деревини вішака. А якщо це вам не вдасться, то цілком можливо скористатися безбарвним (прозорим) варіантом лакобейцу.

Пам’ятаємо, що наносити ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON слід на гладку, обезжирену, очищену від пилу та суху поверхню задля поліпшення властивостей нанесення засобу, тож рекомендуємо відшліфувати та відполірувати поверхню вішака.

Сам засіб ретельно, нічим не розбавляючи, перемішуємо до однорідної консистенції і кольору. Пензликом рівномірно наносимо його на всю поверхню вздовж волокон деревини. Потрібно нанести мінімум 2 шари засобу, а краще 3, щоб досягти найкращого декоративного ефекту та максимальних експлуатаційних характеристик.

Перед нанесенням кожного наступного шару лакобейцу стежимо, щоб висохнув попередній, та виконуємо міжшарове шліфування і очищуємо поверхню від пилу. Під час шліфування має з’явитися білий пил. Його відсутність і «гумова» на дотик поверхня є сигналом, що покриття ще недостатньо висохло, адже час висихання засобу залежить від навколишніх умов. Мінімальний час висихання лакобейцу становить 12 год, а повних експлуатаційних характеристик поверхня набуває через 7 днів.

Тепер наш вішак готовий знову зайняти належне місце у передпокої.

 

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1468 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: