ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 29 травня 2020 09:20

Фінішна шпаклівка: її основне призначення

Фінішна шпаклівка: її основне призначення
Ще донедавна ремонт стін у помешканні обмежувався звичайною побілкою та наклеюванням шпалер на старі полотна, а тріщини в окремих місцях заробляли гіпсом або цементно-піщаним розчином. З появою високотехнологічних будівельних матеріалів суттєво змінився підхід до ремонту і сама технологія підготовки поверхні стін та стелі, до якої також входить процес шпаклювання, який складається із двох етапів: стартового та фінішного.

Фінішне шпаклювання – завершальний етап чорнової обробки стін та стелі перед нанесенням зовнішнього оздоблювального шару за допомогою фарбування, шпалер, декоративної штукатурки тощо. Він потрібен для того, щоб створити максимально рівні та гладкі поверхні стін та стелі у приміщенні, стійкі до вологи, механічних впливів, утворення цвілі й грибка.

Фінішне шпаклювання усуває недоліки стартового шпаклювального шару, зокрема найдрібніші нерівності, щілини й подряпини, поліпшує звукоізоляцію, підвищує міцність поверхні й адгезію між матеріалами.

Полімерна фінішна шпаклювальна гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ

Стартову шпаклівку, яка передує фінішній, використовують для попередньої обробки поверхонь та заповнення великих виїмок та тріщин.

Фінішна шпаклівка має однорідну, м'яку та еластичну структуру, тому настільки ретельно маскує дефекти, які залишає стартова, що стіни й стелі набувають практично викінченого вигляду. Матеріал для фінішного шпаклювання має відповідати певним вимогам і наносити його необхідно тонким акуратним шаром товщиною 1–2 мм, певними інструментами та з використанням певних прийомів нанесення.

Зручна у нанесенні полімерна фінішна шпаклювальна гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ. Виготовлена за спеціальною полімерною формулою з плитковою структурою, ця шпаклівка повністю готова для використання, у процесі роботи не тягнеться за шпателем, тому з нею може працювати навіть недосвідчена людина.

Полімерна фінішна шпаклювальна гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ

Шпаклівку Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ, попередньо перемішавши за допомогою низькообертового дриля з кошиковою мішалкою для уникнення заповітрення, наносять на добре підготовлену та оброблену стартовою шпаклівкою поверхню за допомогою двох шпателів: великого (для широких поверхонь) і малого (для важкодоступних місць), оскільки фінішна шпаклівка Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ – ідеальний матеріал для ручного нанесення. Зрештою, і для машинного – також, але цей метод шпаклювання використовують здебільшого при ремонті великих площ.

Отож, розмашистими рухами, міцно притискаючи шпатель до поверхні стіни, шпаклівку наносять так, аби напрямок останнього шару не співпадав з напрямком попереднього. По кожній обробленій ділянці інструментом проводять кілька разів, а за один раз наносять шар товщиною 1–3 мм – залежно від стану основи. Аби фінішний шпаклювальний шар вийшов ідеально гладким, наступні наносять після затвердіння попереднього.

Полімерна фінішна шпаклювальна гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ

Шпаклювальні роботи слід проводити за сприятливих погодних умов, температури основи і навколишнього середовища вище ніж +10°C. Тоді шпаклівка висихає дуже швидко, що значно пришвидшує процес нанесення зовнішнього оздоблювального шару, а відтак і завершення ремонту загалом.

Суху пошпакльовану поверхню обов’язково шліфують наждачним папером з градацією 150–200 або сіткою та очищають від пилу. Виходить ідеально гладенька сніжно-біла поверхня, що дає змогу використовувати для декоративного оздоблення матеріали світлих відтінків.

Полімерна фінішна шпаклювальна гладь Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ

Водночас варто зазначити, що виріб Śnieżka ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ внесений до Реєстру екологічно сертифікованої продукції України, тому упаковку продукту марковано знаком «Зелений журавлик», який інформує споживача про його відповідність екологічним критеріям згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 14024.

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 3694 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: