ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 20 липня 2020 11:20

Додаємо кольорів кухні

У які кольори забарвити кухню, щоб приготування і куштування страв на ній було приємним, а робоче місце – простим у догляді? Чи можна за допомогою кольору стимулювати апетит у домочадців або, навпаки, контролювати прийом їжі? Яку палітру відтінків вибрати для оформлення маленької кухні, а яку – для просторої? А яке колірне рішення залишатиметься в моді довгі роки? На ці та інші питання, які постають під час ремонту чи оновлення кухні, спробуємо коротко й вичерпно відповісти далі.

Вибір кольорової палітри – одне з ключових рішень у створенні інтер’єру будь-якої кімнати, і кухня не виняток. Адже на настрій і апетит господарів і домочадців суттєво впливають кольори.

Крім психофізіологічного впливу, потрібно враховувати і практичність кольору – те, наскільки той чи інший колір допустимий у приміщенні кухні, яке потерпає від експлуатаційного навантаження. Наприклад, білий і чорний вважаються мазкими, а тому – нібито не дуже добрим варіантом для тих, хто не готовий до постійного прибирання. Проте це не становитиме проблеми, якщо мати в рукаві «козир» – фарбу, яка створює покриття, що легко очищується.

Такою, безумовно, є стійка до миття латексна фарба для стін і стель Śnieżka Mattlatex.

Śnieżka Mattlatex

Вона створює бездоганне матове покриття, яке легко піддається вологому прибиранню, адже виріб володіє 2-им класом стійкості до мокрого стирання. Фарба підходить для застосування в кухні ще й завдяки своїй екологічності, що підтверджує сертифікат, тому виріб марковано знаком «Зелений журавлик». Ще одним безперечним «плюсом» виробу є можливість тонування за системою Śnieżka Color System у 518 відтінків! Популярні пастельні кольори природної палітри чи сміливі насичені відтінки – ви точно не розчаруєтеся в широті вибору, а якщо розгубитесь у виборі «того самого» кольору, який би став ідеальним для вашої кухні, наведені нижче поради допоможуть визначитись.

Який колір вибрати: головні фактори

Під час вибору потрібно керуватися кількома важливими факторами:

  • Площа: деякі кольори можуть візуально розширювати простір, а інші – «поглинати» його. Водночас в обмеженому просторі яскраві кольори можуть «тиснути» на психоемоційний стан людини.
  • Освітленість: «північні» кухні, у яких мало природного освітлення, дизайнери радять виконувати у світлих і теплих кольорах, а «південні» – у темних і холодних.
  • Сприйняття кольору: палітра в кухні умовно ділиться на дві групи: 1) збуджують апетит – це здебільшого теплі насичені кольори дозрілих плодів – помаранчевий, червони, жовтий; 2) пригнічують апетит – кольори холодного спектра – синій, блакитний, фіолетовий, чорний, сірий.

Популярні колірні поєднання

Кухню часто роблять або одноколірною, або двоколірною. В одноколірних кухнях застосовують поєднання однотонних відтінків. Такий дизайн може бути виконаний у двох техніках: монохромі – коли відтінки розбавляють головний колір в окремих елементах – у «фартуху», кухонних меблях і гарнітурі; та градієнті – коли відтінки одного кольору плавно переходять із темнішого у світліший (зазвичай із підлоги до стелі).

www.sniezka.ua

У двоколірних кухнях кольори поєднують способом контрастів (протилежні один одному, наприклад чорний і помаранчевий) та аналогів (належать до однієї палітри й близькі за сприйняттям, наприклад бежевий і блакитний).

Кольори для оформлення кухні – вибирай донесхочу

Небесна блакить – кухня у блакитному кольорі підходить для невеликих кухоньок, а також тих, вікна яких виходять на південну сторону. Також блакитний сприяє зниженню апетиту. Свіжість морського бризу – якщо кухня розташована в сонячній стороні, то рятівний бірюзовий колір привнесе трохи свіжості у приміщення. Класичний синій пригнічує апетит. Якщо кухня не може похвалитися наявністю достатнього освітлення й простору, то від цієї затії краще відмовитися.

Універсальний білий колір, навпаки, стане виграшним рішенням у малих кухнях, оскільки вирізняється здатністю збільшувати простір. Крім того, надає «простір» і для уяви: білу кухню можна розбавити яскравими акцентами – кольоровими меблями, фартухом, технікою.

Модний сірий можна побачити в кухнях, виконаних у сучасних стилях лофт і гай-тек. Легко поєднується з різними кольорами. Надає кухні стильного вигляду. Елегантний чорний завдяки стильності набуває все більшої популярності, однак допустимий лише у просторих і світлих кухнях або у вигляді акцентної стіни. Нерідко поєднується з білим, сірим, помаранчевим тощо.

Благородний коричневий створює теплу й затишну атмосферу, надто такі його смачні відтінки, як шоколадний, шампань, бежевий, що створюють відчуття посиденьок із друзями в кав’ярні.

Вічне буяння зелені – кухня в зеленому кольорі так і закликає до здорового харчування, адже цей колір піднімає апетит і покращує травлення. Поєднується з коричневим і жовтим.

www.sniezka.ua

Життєрадісний жовтий – теж відмінний варіант для кухні. Він не лише піднімає настрій, але й збуджує апетит. Підходить для «північних» кухонь. Червоне – то любов, а ще це здоровий апетит й особлива атмосфера. Як основний колір, червоний можна застосовувати лише в його спокійних пастельних відтінках – кораловому, малиновому, бордовому. Червоний вимагає акуратного поводження. Соковито й смачно з помаранчем – апельсиновий, персиковий, мандариновий відтінки невипадково використовують у закладах харчування, адже на рівні з жовтим і червоним кольори цього спектра збуджують апетит.

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 2188 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: