ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 20 жовтня 2020 12:20

Найголовніші критерії для вибору виробів для благоустрою

Бетон – один з найрозповсюджених матеріалів для будівництва та виготовлення різноманітних малих архітектурних форм, елементів декору та благоустрою. А за умови використання спеціальних кольорових композицій високоміцного бетону, з додаванням декоративних наповнювачів – з бетону можна виготовити якісні, надійні та естетично привабливі речі, що більше схожі на вироби мистецтва.

Новітні технології торкнулися й сфери будівництва та благоустрою. Вже важко відрізнити з чого зроблені усім відомі бетонні урни, лавки, квітники – з натуральних каменю чи деревини, або з бетону.  Проте щоб зробити правильний вибір та в подальшому не шкодувати - необхідно знати декілько критеріїв вибору виробів з бетону.

Отже, якісний виріб для благоустрою має відповідати наступним харакетистикам.

1. Міцність. Бетонний виріб для благоустрою має виготовлятися з високоміцного бетону, адже встановлюючи лавку, квітник чи бетонну урну для сміття, ми сподіваємося на тривале їх використання. Клас бетону з якого виготовляються єлементи благоустрою маєть бути не нижче С25/С30 (марка бетону М400), а певні конструкції та елементи – з бетону классу С35. Бетон саме такого класу дозволить обраному виробу слугувати нам тривалі роки.

Золотой Мандарин

2. Зручність користування та обслуговування. Всі вироби для благоустрою мають бути не лише зручними та привабливами, але й легко обслуговуватися. У смітнику має зручно замінюватися пакет для сміття. Поверхня квітника чи лавки не повинна потребувати постійного оновлення фарби. Чистка виробів для благоустрою мусить бути простою та зручною. Звичайно лідером тут є бетонні вироби з полірованою поверхнею – їх легко чистити та вони не потребують фарбування, чи покриття лаком.

Золотой Мандарин

3. Зовнішний вигляд. Сучасні матеріали дозволяють створювати бетонні вироби настільки схожими на природні матеріали, що візуально їх важко відрізнити – чи то деревина, або природній камень, чи то бетон. До тогож вже немає потреби у фарбуванні бетону для надання йому певного кольору. Існують спеціальні пігменти, за допомогою яких створюється необхідний колір всього масиву бетону. Спецальні декоративні наповнювачі створюють дивовижний малюнок бетону, надаючи йому привабливості.

4. Вандалостійкість. Певною мірою стійкість до дій вандалів визначається класом бетону – адже дуже важко розбити бетонну конструкцію з високоміцного бетону. Дотогож на бетоні достатньо просто видаляються подряпини чи фарба. А зрушити з місця бетонну лавку чи квітник без спецтехніки, інколи взагалі неможливо.

Золотой Мандарин

5. Вартість. Звичайно, як і всюди, вартість виробів з бетону визначається величезним асортиментом. Існують як досить дешеві екземпляри, так і авторські, дизайнерські вироби. Але середня вартість бетонної продукції для благоустрою майже така сама як аналогів з інших матеріалів. Звісно певні вироби з бетону, звичайно як і всі речі, можуть коштувати достатньо велику суму. Проте їх вартість не можливо порівняти з аналогічними виробами, наприклад металевими, котрі через рік-два втратять зовнішний вигляд та потребуватимуть додаткових витрат. Якщо перерахувати вартість дорогих бетонних виробів, на всі роки які вони слугуватимуть нам, окажеться що їх ціна значно нижча за аналоги.

Золотой Мандарин

Отже, якщо ви вирішили облаштувати власне подвір’я,  або влаштувати благоустрій парку, зони відпочинку біля житлового комплексу, кафе чи офісу, вам необхідно обрати саме бетонні вироби. Адже їх надійність, довговічність, зручність та привабливий зовнішній вигляд довгі роки радуватиме вас.

Прочитано 1802 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: