ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 лютого 2021 09:20

Зі шпаклюванням все буде гладко

Сьогодні багато людей перед початком ремонту у своєму помешканні не перестають перейматися питанням необхідності шпаклювання стін після штукатурення.

Адже, мовляв, і штукатурка нанесена по маяках, і поверхня здається рівною, тому спокійно можна фарбувати, наклеювати шпалери чи оздоблювати стіни іншими матеріалами. Іноді поштукатурені стіни не потребують шпаклювання – коли на них будуть укладати плитку, наклеювати плити МДФ чи скловолокнисті шпалери. Ці матеріали, по суті, створюють цілком нові поверхні, а шпаклювання дає змогу підготувати максимально рівну та гладку основу, скажімо, для оздоблення фарбою .

www.sniezka.ua

Шпаклівка затирає усі пори штукатурного шару, що суттєво покращує зчеплення (адгезію) фінішного покриття з оздоблюваною поверхнею та запобігає відшаровуванню зовнішнього шару від стіни чи стелі. Шпаклювання вирівнює та заробляє усі мікротріщинки, які все ж залишаються навіть після наймайстернішого штукатурення.

Коли необхідність й доцільність шпаклювання з’ясували, залишається правильно обрати шпаклювальний засіб, який вирішить питання ідеально гладкої поверхні. І шпаклювальна гладь ACRYL-PUTZ® ST10 START (2 в 1 старт+фініш) допоможе досягти очікуваного ефекту.

Шпаклювальна гладь ACRYL-PUTZ® ST10 START (2 в 1 старт+фініш)

Уже сама назва шпаклівки дуже влучно підкреслює технологічні особливості й характеристики матеріалу. Фактично, у цій шпаклівці завдяки сучасній формулі вдало поєднано властивості стартових і фінішних шпаклювальних мас, тому її можна застосовувати як верхній шар під оздоблення. Окрім того, шпаклівка ретельно заповнює подряпини й тріщини, утворюючи гладеньку поверхню завдяки наповнювачам, діаметр яких просто мікроскопічний – усього 63 мкм.

Отож, коли матеріал для шпаклювання обрано, можна розпочинати підготовку поверхонь. Але спершу – необхідний для роботи інструмент: шпателі різних розмірів (широкий і вузький), щітку, пензлі, валик, сітку для щліфування.

www.sniezka.ua

Уважно оглянувши поверхні та виявивши ділянки з відшаруванням старого покриття, ретельно очищаємо їх шпателем аж до штукатурного шару, після чого утворену пилюку знімаємо віником або пилососом. З метою кращої адгезії майбутнього шпаклювального шару з основою, зміцнення поверхні та правильного висихання шпаклівки очищені поверхні ґрунтуємо за допомогою ґрунтівки глибокого проникнення ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO. Цей готовий для використання матеріал наливаємо у лоток, набираємо на валик чи пензель та наносимо його послідовно на кожну ділянку поверхні, уникаючи пропусків, патьоків та розбризкувань.

Шпаклівка Śnieżka ACRYL-PUTZ® ST10 START

Уже через дві години після висихання ґрунтувального шару можна наносити шпаклівку Śnieżka ACRYL-PUTZ® ST10 START, яка має вигляд сніжно-білої сухої суміші, виготовленої на основі високоякісного натурального гіпсу. Для приготування шпаклювальної маси беремо приблизно 1 кг сухої суміші на 0,3 літри води та розмішуємо будівельним міксером або дрилем з насадкою до однорідної консистенції. Готуємо рівно таку порцію, яку використаємо, адже розчин придатний протягом приблизно 1 години.

Добре розмішаний розчин має не розтікатися, а триматися на шпателі.

Набрану вузьким шпателем суміш переносимо на ширший (400–600 мм), після чого розтягуємо і розгладжуємо її вертикальними і горизонтальними смугами, притискаючи шпатель якомога щільніше до поверхні. Щоб при нанесенні на стіни не утворювалися пустоти чи борозни, шпаклювальну гладь розподіляємо рівномірно та повторно проводимо шпателем по поверхні. Шпаклюємо знизу вверх, тобто від підлоги до стелі, послідовно переходячи від однієї ділянки до іншої.

www.sniezka.ua

За один прохід наносимо шар товщиною приблизно 3 мм. Та значні поодинокі виїмки можна заробляти шаром навіть до 3 см – він не дає усадки й тріщин.

Шпакльована поверхня має добре висохнути (час тужавіння і висихання залежить від температури повітря й вологості), лише тоді її можна шліфувати. Для цього використовуємо сітку з градацією 100/150, наждачний папір чи абразивну губку.

І на завершення усього процесу підготовки поверхонь – ретельне очищення від пилу.

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 847 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: