ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 07 травня 2021 09:20

Безпечний і тривалий захист радіаторів опалення

Радіатори системи опалення з плином часу втрачають свій естетичний вигляд: з'являється іржа, виникають тріщини на покритті, лущиться фарба. Замінювати радіатори на нові – не найкраща ідея та не завжди є матеріальна, а у багатьох випадках технічна можливість встановити новий радіатор.

Простіше, швидше, доцільніше та економніше перефарбувати радіатор і таким чином оновити зовнішній вигляд пристрою. Насправді процес фарбування не є складний, але це не означає, що можна придбати будь-що й одразу ж розпочинати відновлення радіатора.

Емаль для фарбування слід підбирати за певними технологічними параметрами, а радіатор ретельно підготувати до цієї процедури. Якщо цього не зробити, то нове покриття довго не протримається і невдовзі доведеться заново повторювати усю роботу.

Обираючи емаль, варто зупинитися на варіантах матеріалів, спеціально призначених для фарбування опалювальних приладів, які відповідають таким вимогам: термостійкість; захист від корозії; безпечність.

Тому наш вибір випав на спеціально розроблену для фарбування радіаторів модифіковану акрилову емаль ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ. Виготовлена за відповідною формулою та з високоякісних складників, вона створює міцні й стійкі до підвищених температур покриття +800С. Тому температура нагрівання радіатора жодним чином не вплине на естетичний вигляд пофарбованого радіатора, адже ця емаль міцно триматиметься на поверхні й довго зберігатиме первинний колір. Окрім того, ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ можна використовувати у будь-яких житлових приміщеннях. Підтвердження тому – міжнародний екологічний сертифікат відповідності та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

www.sniezka.ua

Підготовка поверхонь радіаторів – етап не менш важливий ніж вибір емалі. Насамперед позбуваємось бруду і пилюки, використовуючи пилосос, щітку або мокрий метод з водою та мильним розчином. Очищаємо радіатор від іржі та старої фарби дротяною щіткою до чистого металу, решту дефектів усуваємо механічно чи наждачним папером.

Дуже важливо також не пропустити ще один етап підготовки ґрунтування антикорозійною фарбою Śnieżka Урекор S, що швидко сохне.

При фарбуванні радіатора дотримуємось важливого правила – краще нанести два тонких шари ніж один грубий, щоб отримати гладку поверхню без патьоків, та фарбуємо тільки охолоджені пристрої. Усього кілька годин – і радіатор майже готовий до фарбування.

Для фарбування беремо два пензлі – звичайний та з довгою ручкою для важкодоступних місць. Спочатку фарбуємо верхні частини всередині радіатора у напрямку згори донизу, а згодом за таким самим принципом нижню та зовнішню поверхні.

Фарбу ŚNIEŻKA ДЛЯ РАДІАТОРІВ перед використанням ретельно перемішуємо і наносимо – спочатку перший, а після повного висихання, через чотири години, та повторного оброблення шліфувальною шкуркою дрібної зернистості – другий.

У результаті отримуємо емалеве покриття з високими естетичними та функціональними властивостями: фарба міцно триматиметься на поверхні завдяки високій адгезії та довго зберігатиме колір

www.sniezka.ua

Окрім того, дуже важливо пам’ятати, що не можна вмикати радіатори до остаточного висихання емалі, яка витримуватиме температуру до +80°С і не втрачатиме своєї функціональності упродовж багатьох років.

 

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1489 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: