ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 30 липня 2021 09:20

Міцна основа для укладання керамічної плитки

Укладання керамічної плитки – важливий етап ремонтно-будівельних робіт. Цей красивий та міцний будівельний матеріал використовують для облицювання стін та підлоги у різних приміщеннях. Щоб облицювальні роботи були виконані швидко та якісно, а керамічна плитка трималася міцно і довго, необхідно правильно підготувати оброблювану поверхню.

Якісна основа дасть змогу звести до мінімуму витрати будівельних матеріалів та провести облицювальні роботи легко та швидко. Дуже важливо, щоб поверхня була рівною – тоді не доведеться усувати перепади за допомогою клею, розчину чи плитки.

Керамічна плитка – універсальний матеріал, який можна укладати практично на будь-яку поверхню: бетон, штукатурку, гіпсокартон, дерево. Укласти плитку на погано підготовлену основу – це насамперед порушення технології, що вкрай непрофесійно. Саму плитку на такій поверхні неможливо викласти рівно, а при подальшій експлуатації вона може відпадати або тріскати.

Якісне укладання плитки на поверхню будь-якого типу залежить насамперед від того, чи при підготовці основи було дотримано усі етапи, серед яких найбільш важливі:

  • видалення старих покриттів;
  • ретельне вирівнювання стін;
  • якісне шпаклювання;
  • повноцінна фінішна обробка;
  • ґрунтування поверхонь;
  • обробка гідроізоляційними сумішами.

Залежно від стану основи одні вищевказані роботи можна не виконувати, а інші доведеться повторити.

www.sniezka.ua

Старе покриття не лише заважає рівно укласти плитку, але й помітно знижує адгезійні властивості клею. Саме тому його обов'язково видаляють різними методами.

Якщо стару плитку необхідно зберегти цілою, можна спробувати, спочатку очистивши шви від «затирки», зняти її інструментом з гострим краєм. Якщо ж плитка більше не потрібна, її просто збивають разом з шаром клею за допомогою перфоратора.

Оскільки шпалери заважають плитковому клею схоплюватися, то стіни від них очищають повністю, а клей ретельно змивають. Старий шар фарби знімають шліфувальним диском або спеціальними розчинниками.

Після очищення старих покриттів поверхні ретельно обробляють шліфувальною шкіркою, видаляють пил вологою ганчіркою, а після висихання наносять шар ґрунтівки, який захистить покриття від вологи та цвілі, знизить витрати клею, зміцнить основу, поліпшить зчеплення з базовою поверхнею та забезпечить правильне висихання нанесеного оздоблювального матеріалу.

Для ґрунтування поверхні перед укладанням керамічної плитки ми обрали ґрунтівку глибокого проникнення Śnieżka ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO, спеціально призначену для підготовки основи.

Ґрунтівка Śnieżka ACRYL-PUTZ® GR43 GRUNT PRO повністю готова до використання, тому довго готуватися до ґрунтування не доведеться. Перед початком процесу ґрунтівку ретельно перемішуємо та наливаємо у зручну ємність. Матеріал наносимо пензлем, валиком або щіткою, обираєте те, що вам зручніше. Ґрунтуємо послідовними смугами від одного кута ділянки до іншого. Виходить прозоре покриття, проникне для водяної пари, що запобігає надто швидкій віддачі води до основи. Оскільки ми добре підготували нашу поверхню, то її поглинальна здатність дозволить нам обмежитись одним шаром продукту, витрати якого становлять 8–10 м²/л залежно від поглинальної здатності основи.

www.sniezka.ua

Після висихання ґрунтувального шару, яке триває від 2 до 6 годин, ми отримаємо міцний поверхневий шар основи, цілком готовий до укладання керамічної плитки.

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 824 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: