ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 22 жовтня 2021 09:20

Як саджати і доглядати хвойні рослини у саду і на терасі – поради експерта

Декоративні хвойні деревця – це вдячний елемент саду. Їх легко вирощувати, вони чудово виконують роль живоплоту, забезпечуючи нам тінь і приватність. Окрім того, більшість із них цілорічно залишаються зеленими. Ми підкажемо, як вибрати хвойні рослини для саду, коли їх саджати і як за ними доглядати.

Хвойні рослини для саду і тераси – які вибрати?

До найпопулярніших садових хвойних рослин належить туя західна, яку називають просто туєю. Це швидкоростучі хвойні рослини, саме тому вони добре підходять на роль високого живоплоту. Їх висаджують окремо або рядами – наприклад, уздовж огорожі. Туї в дерев'яних вазонах можна також поставити на сонячній терасі, створивши з їх допомогою відокремлену зону відпочинку. Подбайте про те, щоб захистити дерев’яні горщики від впливу атмосферних факторів. Просочіть їх Імпрегнат-ґрунтом для деревини VIDARON, а потім пофарбуйте Захисно-декоративним лакобейцом VIDARON у вибраному кольорі. Не забудьте викласти горщики всередині садовою чи будівельною плівкою, яка захистить деревину від вологи і води. Завдяки відповідному захисту як зсередини, так і ззовні, деревина довше зберегітиме свій красивий вигляд.

Засоби ТМ VIDARON забезпечать повний захист деревини від біологічних та атмосферних факторів. Так, ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON глибоко просочить деревину, зміцнить її та захистить від синяви, комах-шкідників та грибків, що викликають розкладання деревини, а також виконає роль грунтівки для фінішного засобу, яким може бути захисно-декоративний імпрегнат, лак, лакобейц чи емаль. Своєю чергою ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON захистить деревину від руйнівного впливу атмосферних факторів, таких як опади та УФ-випромінювання. Окрім того, він також підкреслить природню текстуру деревини та утворить декоративне покриття, стійке до синяви, плісняви і лишайників. Засоби ТМ VIDARON чудово працюють у парі, легкі у нанесенні та економні. ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON – безбарвний, а ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON, окрім безбарвного, доступний ще у 14 готових до використання кольорах.

Перед нанесенням засобів ТМ VIDARON дерев’яну поверхню потрібно підготувати – її слід очистити від пилу, жирних і засмолених плям та висушити. Для покращення властивостей нанесення та продовження тривалості імпрегнування поверхню також потрібно відшліфувати вздовж волокон деревини, знепилити та відполірувати.

ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON перед використанням слід лише ретельно перемішати і за допомогою пензля чи методом занурення нанести всього один шар засобу на підготовлену поверхню – для повного захисту від біологічних загроз цього буде цілком достатньо. Надлишок засобу потрібно розтерти сухим пензлем і залишити просочену поверхню сохнути на 24 години. По завершенні цього часу просочену поверхню слід протерти шліфувальним папером, очистити від пилу й захистити ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИМ ІМПРЕГНАТОМ ТМ VIDARON або лаком, лакобейцом чи емаллю.

ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON перед нанесенням теж потрібно перемішати до отримання однорідної консистенції і кольору. Наносити засіб можна пензлем, валиком або методом занурення. Через 10 хвилин після нанесення засіб слід розтерти напівсухим пензлем вздовж волокон деревини. Для кращого декоративного ефекту та максимальних експлуатаційних характеристик поверхні знадобиться нанести два шари ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON. Кожен наступний шар потрібно наносити через 12 годин після нанесення попереднього, перед цим виконавши міжшарове шліфування і знепилення поверхні.

Порада

Якщо ви вибираєте хвойні рослини для домашнього саду, віддайте перевагу низьким сортам відомих й улюблених дерев. Вони підійдуть навіть для невеликої ділянки. Популярні мініатюрні хвойні дерева – це, зокрема, кипарисовик Лавсона 'Гном', корейська ялиця 'Моллі' та біла ялина 'Коніка'.

www.sniezka.ua

Коли і як саджати туї та інші хвойні рослини?

Строки висаджування хвойних дерев у саду і на терасі залежать від того, у якому вигляді саджанці. Хвойні дерева і декоративні хвойні кущі можуть продавати:

  • у пластикових контейнерах, в яких саджанці вирощували з самого початку – таке рішення дає можливість висаджування хвойних рослин протягом усього сезону з весни до осені;
  • вийняті з ґрунту – у цьому разі рослина викопується із землі разом із земляною грудкою. Правильна дата посадки таких хвойних рослин припадає на кінець квітня-початок травня, до появи перших бруньок, або ранньою осінню (найкраще із середини серпня до середини жовтня).

Порада

Перш ніж приступати до висаджування хвойних рослин у саду, визначтеся, яким буде їхнє призначення. Якщо хочете створити алею або живопліт, пам’ятайте про правильну відстань між саджанцями. На якій відстані садити туї, щоб забезпечити корінню достатньо місця? Мінімальна відстань між деревцями становить 50 сантиметрів – у такий спосіб ви отримаєте щільний живопліт. У разі алеї інтервал повинен бути ще більшим.

Як саджати туї у відкритий ґрунт – покрокова інструкція

  1. Налийте холодної води у велике відро і помістіть туди саджанець з горщиком. Завдяки цьому коріння правильно намокне.
  2. Викопайте в землі лунку удвічі більшу, ніж коріння саджанця.
  3. Насипте в лунку готовий ґрунт для хвойних рослин або заздалегідь підготовлений субстрат, тобто садову землю з компостом.
  4. Вийміть саджанець з горщика, помістіть його в лунку і засипте, ретельно утрамбовуючи землю.
  5. Полийте деревце і підсипте соснову кору під туї – це забезпечить рослині відповідний рівень рН.

Хочете вирощувати туї на балконі чи терасі? Саджання хвойних рослин у горщики відбувається майже так само. Однак пам’ятайте, що перед тим, як заповнити посудину ґрунтом, на дно потрібно насипати гравій, який утеплить корені деревця і захистить їх від морозу.

www.sniezka.ua

Коли обрізати хвойні рослини – догляд за хвойними деревами

Хвойні дерева і кущі зазвичай легко вирощувати, а завдяки витривалій хвої вони прикрашають сад цілорічно. Проте, доглядаючи за цими рослинами, варто пам’ятати кілька правил:

  • Регулярно поливайте хвойні рослини впродовж усього року – навіть взимку, в тепліші дні. Інакше пересихання призведе до побуріння хвойних дерев, відомого багатьом власникам туї.
  • Протягом усієї весни підгодовуйте дерева і кущі спеціальним добривом для хвойних дерев.
  • Коли обрізати туї? Хвойні дерева варто обрізати декілька разів за сезон – перший раз ще до початку вегетації, а потім влітку.
  • Перед приходом зими підв'яжіть, якщо є можливість, крони дерев – це запобігатиме накопиченню важкого снігу на гілках.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 7250 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: