ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 01 травня 2024 10:00

Київ готується до аварiї на газопроводi високого тиску

У Голосiївському районi пройшло тренувальне заняття управлiння аварiйно-вiдновлювальних робiт АТ "Київгаз". До тренування долучилися представники Державної служби України з питань працi та екстренi служби мiста, комунальна аварiйно-рятувальна служба "Київська служба порятунку", КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мiста Києва" та Державна служба України з надзвичайних ситуацiй.

Працiвники аварiйної газової служби на практицi вiдпрацювали оперативнiсть i злагодженiсть дiй у разi пошкодження пiдземного сталевого газопроводу високого тиску дiаметром 500 мм будiвельними механiзмами.
"Пошкодження газопроводу високого тиску не трапляється часто. Проте ми маємо бути готовими до всього та навiть бiльше. Вiдпрацювати всi дiї до автоматизму та мати всi необхiднi засоби й матерiали. I, звичайно, чiтко координувати дiї з екстреними та рятувальними службами", - наголосив начальник Управлiння аварiйно-вiдновлювальних робiт Максим Меренков.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, випадки пошкодження розподiльних газопроводiв - серйозна проблема. Лише з початку року аварiйна служба "Київгазу" опрацювала понад 10 таких викликiв, значна частина з яких - пошкодження газових мереж будiвельними механiзмами. Як правило, такi аварiйнi ситуацiї трапляються внаслiдок недотримання виконавцями норм законодавства, що передбачають попереднє погодження земляних робiт з оператором ГРМ. Тому фахiвцi закликають вiдповiдально ставитися до проведення робiт у зонi прокладання газопроводiв.

Прочитано 130 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: