ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 30 квітня 2024 14:00

У Днiпрi знайшли можливiсть утеплити будинки

У Днiпрi в ОСББ "Гладкова 35" тривають роботи з утеплення будинку. Мешканцi чекали цього з 2021 р., вiдколи подали заявку на утеплення за программою "Велика термомодернiзацiя". Тодi роботи не встигли провести через початок повномасштабного вторгнення рф. У 2024 р. мiсто знайшло можливiсть реалiзувати такий ремонт. Для цього залучили  фiнансування вiд мiжнародних донорiв - Європейського банку реконструкцiї та розвитку.

"У нас маленький будинок - 34 квартири i 1 нежитлове примiщення. Роботи з утеплення фасаду коштують дуже дорого, тож самостiйно ми не назбирали б стiльки коштiв. До утеплення взимку в квартирах було до 10 градусiв. У ванну кiмнату i до туалету зайти були неможливо. Зараз утеплили лише двi стiни, але це вже дуже вiдчувається", - подiлилась Лариса Галаган, голова ОСББ "Гладкова 35".
У 2024 р.  за програмою "Велика термомодернiзацiя" у Днiпрi буде утеплено 5 ОСББ. В будинку №35 по вул. Квартальнiй  утеплять не лише фасад, а й технiчний поверх. Черговий по мiсту Святослав Ткаченко особисто прибув на локацiю, аби проiнспектувати хiд робiт.
"Роботи на Квартальнiй, 35, були розпочатi 27 березня. Все вiдбувається з дотриманням ДБН, на будiвельному майданчику постiйно присутнi представники департаменту, здiйснюється технiчний нагляд. Ще в цьому роцi тут буде виконаний поточний ремонт покрiвлi - вже за програмою спiвфiнансування", -  зазначив Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наступна точка перевiрки чергового - ОСББ "Iнженерна, 1". Це ще одне з п'ятьох об'єднань, в якому цьогорiч вiдбувається утеплення фасаду за програмою "Велика термомодернiзацiя". Крiм цього, в будинку буде виконано облаштування укриття. Вiдповiдну заявку подали мешканцi в рамках спiвфiнансування проєктiв ОСББ та ЖБК. Святослав Ткаченко перевiрив хiд робiт.
"Роботи розпочались 8 квiтня. На цьому етапi вже виконано 90% запланованого: демонтаж, шпаклювання та фарбування стiн, прокладенi електромережi, зроблена стяжка пiдлоги тощо. Ремонт буде завершений вже на наступному тижнi. Тож у травнi укриття повноцiнно прийматиме мешканцiв мiста", - прокоментував Святослав Ткаченко.
"Пiд час тривог нашим укриттям користуються не лише мешканцi нашого будинку, а й прилеглих будинкiв. Адже в нас дiйсно надiйне укриття, товстi стiни, немає загрози обвалу. Тому ми всi дуже задоволенi, що є така програма спiвфiнансування, i буде зроблено ремонт", -  каже Тетяна, мешканка будинку ОСББ "Iнженерна, 1".

Прочитано 91 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: