ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 04 травня 2024 13:00

На цвинтарях Днiпра стало менше смiття

Комунальники Днiпра продовжують очищати мiськi кладовища вiд смiття. Аби полегшити їм роботу та зменшити кiлькiсть смiттєзвалищ, у Днiпрi на цвинтарях встановили великогабаритнi контейнери типу мультилiфт.

Олександр та Володимир приїхали на кладовище "Дiївське", аби навести лад на могилах своїх рiдних.
"Ранiше викидали смiття або ж на спiльну купу, або на входi до кладовища на смiтник. Але до нього далеко йти. Зараз стало набагато зручнiше, адже з'явився великий контейнер i вiн недалеко", - розповiв Олександр.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на цьому кладовищi розмiстили 4 таких контейнери. На 43 мiських кладовищах їх 50.
"Розставляємо в залежностi вiд габаритiв цвинтаря. Десь достатньо одного, а десь бiльше. Їх ми почали встановлювати ще торiк, i це полегшило нам роботу. Коли ранiше люди утворювали величезнi купи смiття, то щоб їх прибрати, нам доводилося залучати з десяток людей та кiлька одиниць технiки. А щоб прибрати контейнер, потрiбно усього кiлька хвилин, один водiй та одна спецiальна машина. Зазначу, що й люди стали сумлiннiшi та вже користуються контейнерами. Кiлькiсть смiття, яке утворювалось посеред цвинтаря, скоротилось до 80%, i ми дуже вдячнi людям за це. Поменшало i пластикових квiтiв пiсля того, як виконком мiської ради прийняв рiшення, яким забороняє приносити на територiю кладовищ штучнi квiти та вiнки. Зазначу, що їх стало приблизно втричi менше", - каже директор КП "Мiська ритуальна служба" Днiпровської мiськради Валерiй Тєтякiн.
Крiм цього, на кладовищах розмiстили спецiальнi покажчики, аби люди орiєнтувались, де знайти найближчий контейнер. Проте вандали деякi з них вже зламали. На баках розмiстили й контакти: якщо люди помiтили, що контейнер переповнений, треба зателефонувати, i смiття оперативно вивезуть.
"На цвинтарях мiста постiйно працює надпотужна технiка: грейфернi навантажувачi, самоскиди, трактори-навантажувачi, самоскиди-мультилiфти. Останнi i очищують новi контейнери. Машина привозить пустий контейнер, а заповнений забирає, аби вiдвезти на полiгон. Однак потужна технiка - це i про габарити. Вона фiзично не може потрапити на вузькi стежки мiж могилами. Тому, якщо люди залишають там смiття, то починається справжнiй квест. Спочатку до нього треба дiстатися, винести, а потiм вже вiдвантажити на самоскиди. Звичайно, це пролонговує процес. Тому все просто: однiй людинi набагато швидше донести власне смiття до мультилифтiв, анiж нам органiзувати експедицiю в центр цвинтаря. Все винесене до мультилiфтiв - вивозиться вчасно. Також хочу попросити людей не лишати смiття на самих могилах, адже обов'язок по утриманню поховання в межах могили покладається на користувача могильної дiлянки. Тож давайте разом пiклуватись один про одного та про наше довкiлля", - зазначив представник пiдрядної органiзацiї з утримання цвинтарiв Днiпра Олексiй Герасимович.

Прочитано 111 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: