Середа, 21 серпня 2024 12:00

На дорогах державного значення Iвано-Франкiвщини лiквiдували 82 тис. кв. м ям

Триває повсякденна робота шляховикiв з пiдвищення рiвня безпеки дорожнього руху на Iвано-Франкiвщинi. Пiд час воєнного стану проводити масштабнi ремонти не можна, тому проїзд важливими дорожнiми артерiями областi забезпечують за рахунок експлуатацiйного утримання.

Щоб вiдновити бiльшу площу дорожнього покриття за обмеженого фiнансування, одночасно застосовують кiлька видiв лiквiдацiї аварiйної ямковостi: локальними картами, гарячим асфальтобетоном i пневмо-струменевим методом.
Станом на 19 серпня на дорогах державного значення регiону лiквiдовано аварiйної ямковостi на 82015 кв. м.
Минулого тижня такi роботи здiйснювалися на дорогах:
- Р-20 Тязiв - Косiв - Старi Кути: завершено лiквiдацiю аварiйної ямковостi локальними картами на дiлянцi вiд Рожнева до Джурова, а пневмо-струменевим методом - на дiлянцi вiд Тлумача до Озерян та в селi Ясенiв-Пiльний;
- М-30 Стрий - Iзварине: пiд'їзд до Рогатина;
- Т-14-17 Куровичi - Рогатин: бригада продовжила лiквiдацiю вибоїн гарячим асфальтобетоном.
Цього тижня працюватимуть на дорозi Р-20 Тязiв - Косiв - Старi Кути на дiлянцi Драгасимiв - Тучапи, у Попельниках, а також на дорозi Т-14-17 Куровичi - Рогатин.
Ще у межах експлуатацiйного утримання ремонтують мiст у селi Пiдгайчики, що на на дорозi Р-24 Татарiв - Кам'янець-Подiльський. Тут влаштовано 60 габiонних ящикiв для забезпечення берегоукрiплення. На проїзнiй частинi влаштовують гiдроiзоляцiю.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, бригади оновлюють осьову розмiтку на таких дiлянках: на дорозi Н-10 Стрий - Мамалига в Калуському районi та на пiд'їздi до Тисменицi, на дорозi Р-20 Тязiв - Косiв - Старi Кути у Косiвському районi, на дорозi Р-24 Татарiв - Кам'янець-Подiльський вiд Татарова до Коломиї, на дорозi Р-62 Криворiвня - Чернiвцi в селах Верхнiй Ясенiв i Рiвня.
Здiйснюються роботи iз забезпечення видимостi дорожнiх знакiв i бар'єрного огородження, косiння трави та вирубування порослi на узбiччях, iншi заходи для покращення безпеки дорожнього руху.

Медіа

Прочитано 23 разів