Субота, 21 вересня 2024 12:00

У Днiпрi встановили ще один свiтлофорний об'єкт на небезпечнiй дiлянцi

Днiпро продовжує пiклуватись про безпеку пiшоходiв та водiїв. Для цього за заявками мiстян на небезпечних дiлянках дорiг встановлюють свiтлофорнi об'єкти. Такий нещодавно з'явився на виїздi з мiста на перехрестi вул. Панiкахи та Запорiзького шосе.

Роботи на цiй дiлянцi тривали близько мiсяця. Тут змонтували 6 транспортних та 2 пiшохiднi свiтлодiоднi свiтлофори. Також встановили два LED-свiтильники, аби пiдсвiтити пiшохiдний перехiд. А ще змонтували 18 секцiй оцинкованого огородження. Нинi свiтлофор поки мигає жовтим, але, за словами директора КП "Транспортна iнфраструктура мiста" Дмитра Герасимова, це тимчасово - щоб водiї звикали до того, що тут тепер є свiтлофорний об'єкт. Незабаром вiн працюватиме повноцiнно.
Ще один нинi зводять на перехрестi вул. Високовольтної та Запорiзького шосе.
"Роботи на цьому перехрестi були спричиненi тим, що воно досить аварiйне, i щоб розвантажити круговий рух на перехрестi просп. Науки та Запорiзького шосе. Адже ранiше з Високовольтної не можна було повернути налiво у бiк ж/м "Тополя", а потрiбно було проїхати коло бiля "Дафi". Через це там утворювались постiйнi затори. Тож за рекомендацiями полiцiї ми розвантажимо тут кiльцеву дiлянку, та й водiям буде так зручнiше. Тут уже змонтували 8 оцинкованих свiтлофорних опор. Буде змонтовано 7 транспортних та 6 пiшохiдних свiтлофорiв. А ще 6 LED-свiтильникiв. Зробимо i благоустрiй тротуарiв з урахуванням тактильної плитки та пандуса. Повнiстю завершити роботи плануємо за два тижнi", - розповiв Дмитро Герасимов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цьогорiч у липнi фахiвцi КП "Транспортна iнфраструктура мiста" виконали реконструкцiю свiтлофорного об'єкта на перехрестi Запорiзького шосе i пров. Джинчарадзе. Завершили будiвництво СО на перехрестi Запорiзького шосе з вул. Панiкахи (на виїздi з мiста). До кiнця року планують звести ще один свiтлофорний об'єкт на перехрестi проїзду Гальченка та вул. Пресової.
Також пiдприємство продовжує встановлювати джерела безперебiйного живлення, аби пiд час вiдключень свiтла свiтлофори працювали. На сьогоднi встановлено 24 акумулятори, до яких пiдключено 48 свiтлофорних об'єктiв. Такi акумулятори можуть пiдтримувати роботу СО протягом 2-7 годин.

Медіа

Прочитано 134 разів