Понеділок, 10 червня 2024 14:00

Процедуру компенсацiї за знищене житло в окупацiї спростять

Верховна Рада у першому читаннi пiдтримала законопроєкт №11161, який спрощує порядок отримання компенсацiї за знищене на тимчасово окупованих територiях майно. Про це повiдомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкт передбачає, що власники зруйнованого майна на окупованих територiях зможуть отримати компенсацiю, навiть якщо вони не мають можливостi надати фото- та вiдеофiксацiю пошкоджень, повiдомляє Property Times.
"При цьому фiзичний огляд об'єктiв нерухомого майна не проводиться. Власник такого майна має право на вiдмову вiд права власностi на таке майно на користь держави", - написав вiн.
Згiдно з текстом проєкту, компенсацiю можуть отримати власники нерухомого майна, яке було зруйноване внаслiдок бойових дiй або на тимчасово окупованих територiях. Розмiр компенсацiї буде визначатися на основi вартостi зруйнованого майна.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, законопроєкт ще має бути розглянутий у другому читаннi та проголосований в цiлому.
Як розповiв голова Харкiвської ОВА Олег Синєгубов, законопроєкт розроблявся спiльно з представниками областi, оскiльки вона є однiєю з найбiльш постраждалих вiд вiйни.
За його словами, законопроєкт стосується тих громадян, якi фiзично не можуть надати докази пошкодження їхнiх будинкiв чи iншого майна внаслiдок бойових дiй i не можуть потрапити додому для збору всiх необхiдних документiв.
"Власник майна зможе подати заяву на отримання компенсацiй без фото- чи вiдео фiксацiї пошкодження, а також без огляду комiсiї. Ключовi умови - майно знаходиться на територiї ведення активних бойових дiй, або ж населенi пункти перебувають пiд окупацiєю", - написав Синєгубов.

Медіа

Прочитано 1034 разів

Детальніше в цій категорії: « Застарiлу житлову полiтику реформують