ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 01 травня 2024 12:00

Свiтовий фонд пам'яток допомагає вiдновити зруйновану бiблiотеку у Чернiговi

У Чернiговi вiдновили дах Чернiгiвської обласної бiблiотеки для юнацтва, яка була фактично зруйнована 11 березня 2022 р. внаслiдок авiацiйного бомбардування росiйськими окупантами. Споруда є пам'яткою архiтектури XIX столiття. Про це повiдомляє департамент культури Чернiгiвської ОДА.

Мiж Свiтовим фондом пам'яток World Monuments Fund та Чернiгiвською ОДА пiдписано два Меморандуми про взаєморозумiння, повiдомляє Property Times.
У рамках першого меморандуму вiд 2 листопада 2022 р. проведено роботи щодо захисту будiвлi вiд руйнацiї шляхом встановлення захисної конструкцiї, яка убезпечила будiвлю вiд факторiв зовнiшнього негативного впливу. Бюджет даних робiт склав близько $35 тис.
У рамках другого меморандуму у пам'ятцi провели протиаварiйнi роботи для стабiлiзацiї автентичних елементiв споруди, вiдновили несучi стiни та встановили новий дах. Зазначенi роботи коштують $192 тис.
Також пiдрядник вiдновив кам'яну кладку димоходiв та завершив покрiвельнi роботи.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наразi департамент проводить перемовини зi Свiтовим фондом пам'яток для подальшої реставрацiї пошкодженої будiвлi.

Прочитано 132 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: