ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 03 травня 2024 12:00

У Верховнiй Радi обговорили житловi програми

30 квiтня у комiтетi Верховної Ради України з питань молодi i спорту вiдбулися слухання "Шляхи вдосконалення законодавчого забезпечення молодiжної полiтики в Українi на пiдставi пiдсумкiв монiторингу практики застосування та ефективностi його положень".

У заходi взяли участь народнi депутати, представники органiв влади i мiсцевого самоврядування, громадських об'єднань.
Голова правлiння Держмолодьжитла Микола Марчук виступив з iнформацiєю про стан реалiзацiї фондом житлових програм. Вiн наголосив, що в умовах широкомасштабної вiйськової агресiї установа продовжує реалiзацiю низки програм, водночас не зупиняючи розробку i впровадження нових проєктiв та пошук партнерiв у фiнансуваннi житлових програм.
Для України важливе максимальне повоєнне повернення молодi до країни. Про створення стимулiв для такого повернення iшлося наприкiнцi 2023 р. на парламентських слуханнях щодо реалiзацiї Державної програми забезпечення молодi житлом.
"Як установа, яка є єдиним у державi iнструментом безпосередньої реалiзацiї житлової програми для молодi, на практицi бачимо актуальнiсть житлового питання для молодих сiмей - спостерiгаємо великий попит на участь у програмi. Разом з Мiнiнфрастуктури фонд доклав максимум зусиль для продовження дiї програми до 2026 р. Це важливо, адже державна програма є пiдставою для ухвалення мiсцевих молодiжних програм", - зазначив Микола Марчук.
На жаль, фiнансування молодiжної житлової програми iз загального фонду державного бюджету України припинене з 2015 р., не передбачене воно у держбюджетi й на найближчi 3 роки. Єдиними наразi коштами, якi спрямовуються на виконання програми забезпечення молодi житлом, є кошти статутного капiталу Держмолодьжитла.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за рахунок коштiв статутного капiталу механiзм пiльгового молодiжного кредитування працював навiть у перший рiк активної фази збройного вторгнення рф: 2022 р. пiльговi iпотечнi кредити отримали 68 молодих сiмей. 2023 р. iз цього ж джерела надано 113 молодiжних кредитiв, з коштiв вiд повернення ранiше наданих кредитiв - ще 54 кредити. З них 8 iпотечних кредитiв отримали сiм'ї учасникiв бойових дiй i 11 - молодi сiм'ї внутрiшньо перемiщених осiб.
Очiльник Держмолодьжитла подякував комiтету ВР з питань молодi i спорту за сталу пiдтримку у бюджетному процесi пропозицiй фонду щодо фiнансування Державної програми забезпечення молодi житлом та постiйну увагу до її виконання.
За результатами слухань затвердженi рекомендацiї щодо вдосконалення законодавчого забезпечення молодiжної полiтики в Українi.

Прочитано 179 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: