ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 04 травня 2024 12:00

Францiя допоможе вiдновити лiкарню та унiверситет у Чернiговi

Чернiгiвська область отримає 400 тис. євро французької допомоги на вiдновлення центральної районної лiкарнi та нацiонального унiверситету "Чернiгiвська полiтехнiка", якi постраждали вiд росiйських обстрiлiв. Про це у Телеграмi повiдомив начальник Чернiгiвської ОВА В'ячеслав Чаус.

17 квiтня окупанти вдарили по густонаселеному району Чернiгова. Зафiксували "прилiт" по об'єкту соцiальної iнфраструктури. Ворог вдарив по мiсту трьома ракетами.
Згодом стало вiдомо, що центральний корпус нацiонального унiверситету "Чернiгiвська полiтехнiка" був пошкоджений вибуховою хвилею внаслiдок ракетного удару по мiсту, повiдомляє Property Times.
Окрiм того, постраждала i центральна районна лiкарня. Цей медзаклад розташований за 150 метрiв вiд мiсця влучання. У лютому та березнi 2022 р. його також неодноразово обстрiлювали росiяни.
"На сьогоднi ми нарахували 120 вiкон, якi треба замiнювати повнiстю, десь 60-70 дверей (ми зараз на стадiї рахування) - це все пiдлягає замiнi. Стелi, технiка, обладнання, меблi й таке iнше. Практично все, що вiдновилось пiсля 2022 р., було розбито 17 квiтня. Всi вiкна. Знаєте, як нашi завiдувачi кажуть: "Ми це вже проходили". Не вiдновлена у нас залишається будiвля полiклiнiки. Ми чекаємо грошi, вже видiленi, ми в процесi отримання. Тому, думаю, будемо все-таки вiдновлювати заново", розповiдала директорка центральної районної лiкарнi Iнна Фесенко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, тодi у Чернiговi загинули 18 мешканцiв та 77 отримали поранення.
"По 200 тис. євро отримаємо на вiдновлення Чернiгiвської ЦРЛ та Полiтехнiки, якi знову постраждали вiд тероризму Росiї. А також електрогенератори та допомога у вiдновленнi осель (вiкна, дверi) - це пакет допомоги вiд Францiї, про який сьогоднi пiд час зустрiчi в ОДА повiдомив Надзвичайний i Повноважний Посол Французької Республiки в Українi Гаель Весьєр", - написав очiльник областi.
Зi слiв Чауса, свою допомогу у вiдновленнi осель чернiгiвцiв запропонували пiдприємцi - Об'єднання теслярiв Францiї.
"Вiзити делегацiї до областi регулярнi, як i своєчасна та швидка пiдтримка Францiї. Втiм, сьогоднi чи не вперше говорили не лише про допомогу, а й про можливi напрямки налагодження взаємовигiдних партнерських вiдносин мiж регiонами/громадами/мiстами", - пiдкреслив голова ОВА.

Прочитано 206 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: