Четвер, 12 вересня 2024 13:00

Бiля Моршина вiдремонтували та провели випробування мосту

У рамках експлуатацiйного утримання автошляху на автомобiльнiй дорозi Н-10 Стрий - Iвано-Франкiвськ - Чернiвцi - Мамалига вiдремонтували мостовий перехiд через рiчку Бережниця, км 13+691, на об'їзнiй дiлянцi мiста Моршин. Вiдремонтований мiст перевiрили на якiсть, надiйнiсть та вiдповiднiсть.

Мiст через рiчку Бережниця звели ще в 1957 р., а у 1964 р. реконструювали. З того часу жодних капiтальних ремонтних робiт не проводили, окрiм лiквiдацiї аварiйної ямковостi. У 2016 р. провели комiсiйне обстеження споруди та визначили третiй експлуатацiйний стан - працездатний.
Пiд час обстеження виявили зруйнованi деформацiйнi шви, вiдсутнiсть гiдроiзоляцiї, проломи в бетонi тротуарних плит, корозiю, руйнування прогонових будов та пошкодження дорожнього покриття.
Олег Береза, керiвник Служби вiдновлення та розвитку iнфраструктури у Львiвськiй областi, зазначає: "Автомобiльна дорога Н-10 має стратегiчне значення для Львiвщини та країни в цiлому. Вона об'єднує три областi: Iвано-Франкiвську, Чернiвецьку i Львiвську та веде до кордону з Молдовою на КПП "Мамалига". У межах Львiвщини цiєю дорогою користуються не лише жителi, а й гостi регiону, адже вона веде до курортної зони України iз розвиненою мережею готельних закладiв, санаторних комплексiв, заводом мiнеральних вод та низкою iнших пiдприємств".
Пiд час ремонту розширили опори моста, вiдремонтували iснуючi та встановили двi новi збiрнi плити прогонової будови, влаштували нову плиту проїзної частини. Встановили нове перильне та бар'єрне огородження, а також влаштували дорожнiй одяг.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, перевiрку моста проводили iз залученням спецiалiстiв пiдприємства ТзОВ "НВП "Трiада"". Випробування вiдбувалось з використанням двох вантажiвок масою 33 т кожна. Спецiальне обладнання, встановлене у вiдповiдних мiсцях на мостi, фiксувало реакцiю споруди на статичне та динамiчне навантаження.
Пiсля проведення випробувань споруди мiст знову функцiонує у звичному режимi i вже зараз вiдкритий для руху автомобiльного транспорту.

Медіа

Прочитано 33 разів