П'ятниця, 13 вересня 2024 14:00

Днiпро комплексно ремонтує вул. Калинову з урахуванням iнклюзiї

У Днiпрi триває комплексний ремонт аварiйного тротуару по вул. Калиновiй. Зараз активнi роботи ведуться на дiлянцi вiд вул. Янтарної до вул. Зразкової. Там оновлюють тротуарне покриття, улаштовують велодорiжки та зони для зелених насаджень з автоматичним поливом.

Площа вiдновленої пiшохiдної зони та зон вiдпочинку становитиме близько 9 тис. кв. м, довжина тротуару - 730 м. З обох бокiв проїзної частини буде облаштовано велодорiжки завширшки 2,5 м та загальною площею 3,3 тис. кв. м з буферною зоною для безпеки велосипедистiв.
"Цей ремонт - яскравий приклад комплексного пiдходу. Адже до оновлення цiєї дiлянки залученi КП "Мiськзеленбуд" та КП "Мiськсвiтло", якi проведуть ревiзiю зелених насаджень та освiтлення, а КП "УРЕА" вiдремонтує зливову каналiзацiю та дощоприймачi. Крiм цього, залучать i КП "Транспортна iнфраструктура мiста", фахiвцi якого перенесуть опори з тротуарної частини та улаштують зупинковi комплекси", - каже Дмитро Коробов, заступник директора департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiськради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, хiд робiт проiнспектував Олексiй Самiлик, директор департаменту.
"Мiкрорайон має щiльну багатоповерхову забудову та розвинену iнфраструктуру, тому тут багато пiшоходiв. Тож вирiшили через звуження проїзної частини розширити тротуар. Це дозволило не лише улаштувати пiшохiдний прохiд, а й зробити велодорiжки. Окрiм цього, це сприяло заспокоєнню руху автотранспорту. При цьому, як i ранiше, автiвки рухаються в двi смуги з кожного боку, але не розвивають шалених швидкостей. Також тротуарну плитку укладають з урахуванням iнклюзивностi, що є важливим моментом у наш час", - каже Олексiй Самiлик.

Медіа

Прочитано 104 разів