Субота, 14 вересня 2024 12:00

Буча активно використовує будiвельнi вiдходи для ремонту дорiг

У Бучi утилiзовано майже 50% будiвельних вiдходiв, якi утворилися через вiйськовi дiї рф. Про це повiдомив мер Бучанської мiської ради Анатолiй Федорук.

"На iнновацiйному майданчику з переробки смiття у Бучi вже утилiзовано майже 50% будiвельних вiдходiв, що утворилися внаслiдок агресiї рф. Отриманий вторинний матерiал вже активно використовуємо для ремонту дорiг у Бучанськiй громадi, що доводить сталий пiдхiд до управлiння вiдходами", - йдеться у повiдомленнi Федорука.
Також очiльник Бучi розповiв про вiзит Шоко Нода, помiчницi Генерального секретаря ООН та директорки Кризового бюро ПРООН. Органiзацiя, яку представляє посадовиця, допомогла реалiзувати проєкт очищення Бучi вiд смiття, повiдомляє Property Times.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, метою вiзиту Ноди була особиста оцiнка ефективностi iнiцiативи, а також обговорення майбутнiх спiльних проєктiв.
"Бучанська громада стала першою в Українi, де впроваджено такий вагомий проєкт. Здобутий досвiд може стати прикладом для iнших громад як в Українi, так i за її межами. Ми своєю чергою готовi дiлитися своїми напрацюваннями, аби разом подолати наслiдки руйнувань i побудувати стале майбутнє", - пiдсумував Федорук.

Медіа

Прочитано 26 разів