П'ятниця, 11 жовтня 2024 13:00

На мосту у Теребовлi розпочалося бетонування

Мiст через рiчку Гнiзна розташований на 354 кiлометрi траси мiжнародного значення М-19 Доманове - Ковель - Чернiвцi - Тереблече. Траса має стратегiчне значення, адже веде до автомобiльного пункту пропуску "Порубне - Сiрет". Це ключовий пункт пропуску Буковини на кордонi з Румунiєю, через який проходить маршрут до основних портiв Європи.

За проєктом реконструкцiї мосту Служба вiдновлення у Тернопiльськiй областi влаштовує монолiтну розподiльчу плиту та тротуари. Розподiльча плита - одна з основних конструкцiй мосту. Вона бере на себе всi навантаження вiд руху транспорту та передає їх на опори. Якiсть та мiцнiсть розподiльчої плити - запорука тривалої експлуатацiї мосту.
Пiсля укрiплення бетону нанесуть гiдроiзоляцiю та нове асфальтобетонне покриття. Пiсля чого вiдновлять рух реконструйованим мостом.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мiст в Теребовлi реконструюють коштом Європейського iнвестицiйного банку. Уперше з 2008 р. на державних дорогах Тернопiльської областi будують повнiстю нову штучну споруду. Проєкт включає зведення мосту, замiну комунiкацiй на пiдходах та облаштування всiєї необхiдної iнфраструктури: освiтлення, дорожнiх знакiв, тротуарiв та огородження.

Медіа

Прочитано 25 разів