Субота, 12 жовтня 2024 12:00

У Днiпрi розпочали комплексний ремонт аварiйного переїзду

У Днiпрi розпочали ремонт аварiйного трамвайного переїзду на перехрестi проспекту Лесi Українки та бульвару Батальйону Днiпро. Це вже одинадцятий переїзд, який оновлюють з початку року. Вiн є важливим у трамвайному русi, оскiльки є складовою виїзду з депо.

"Тут буде вiдремонтовано двi прямi та чотири кривi дiлянки. Замiнено понад пiвкiлометра колiй. Робимо цей переїзд у звичнiй уже для нас сучаснiй технологiї - вкладатимемо колiї у залiзобетоннi широкосмуговi плити. Це забезпечить бiльш довговiчну експлуатацiю переїзду. Автiвки зможуть швидше його перетинати. А трамваї також зможуть швидше курсувати. Також буде менше шуму вiд поїзду трамваїв у цьому мiсцi. Вiдремонтують i 6 стрiлочних переводiв, 3 трамвайнi перетини колiй, замiнять контактнi мережi, опори, свiтлофорнi об'єкти. А ще улаштують 4 посадковi трамвайнi платформи. Цей масштабний ремонт плануємо закiнчити до кiнця року", - розповiв Нiкiта Керенцев, провiдний фахiвець КП "Днiпровський електротранспорт".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, керiвник будiвельної дiльницi Олег Савченко додав: "Нинi триває перший етап робiт: демонтуємо старi трамвайнi колiї i готуємо котлован для улаштування нових. Пiсля ремонту переїзду заасфальтуємо дiлянку поруч - укладемо понад 2 тис. кв. м нового асфальту. У ремонтi задiяно 30 працiвникiв i близько 10 одиниць технiки".

Медіа

Прочитано 26 разів