Вівторок, 16 липня 2024 12:00

Нiмцi допоможуть Києву у формуваннi енергостiйкостi

Мер столицi Вiталiй Кличко разом iз директором проєкту "Реформування сектору централiзованого теплопостачання в Українi (ReWarm)" Вiнфрiдом Даммом пiдписали меморандум про спiвпрацю мiж Київською мiською радою та Нiмецьким товариством мiжнародного спiвробiтництва (GIZ). Ця спiвпраця є продовженням ефективного партнерства Києва з урядом Нiмеччини в напрямi, який сьогоднi є критично важливим для української столицi, - модернiзацiї системи централiзованого теплопостачання.

"Нагадаю, що в травнi Київ затвердив концепцiю "Енергетичне вiдновлення: шлях до розподiльної когенерацiї". Це великий комплекс заходiв. Зокрема, плануємо зробити виробництво тепла та електроенергiї локальним i розподiленим у рiзних районах мiста. Ми говоримо про енергетичну децентралiзацiю! У столицi з'являться новi мiнiТЕЦ малої i середньої потужностi з можливiстю використання рiзних видiв палива. Концепцiя дозволить пiдвищити стiйкiсть, ефективнiсть та автономнiсть енергозабезпечення столицi, що є критично необхiдним як в умовах вiйни, так i пiсля її завершення", - наголосив Вiталiй Кличко.
Мер Києва подякував нiмецьким партнерам за готовнiсть i надалi пiдтримувати українську столицю та її мешканцiв. Допомагати українцям вистояти та стати енергетично незалежними.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, столиця активно готується до складної зими - триває вiдновлення пошкоджених енергетичних об'єктiв, впроваджують програми енергетичної стiйкостi багатоповерхових будинкiв, облаштовують пункти обiгрiву.

Медіа

Прочитано 29 разів