П'ятниця, 26 липня 2024 11:00

Київ створив робочу групу для вiдновлення та подальшого використання Житнього ринку

У столицi створили робочу групу з пошуку шляхiв приведення будiвлi критого ринку на вул. Верхнiй Вал, 16, до належного технiчного стану. Склад цiєї групи затвердили вiдповiдним розпорядженням Київського мiського голови.

Робоча група пiд головуванням заступника голови КМДА Валентина Мондриївського вивчить питання щодо приведення ринку до сучасного вигляду та його подальшого ефективного використання.
"Житнiй ринок - це частина iсторичного Подолу та одна iз знакових будiвель Києва, i наше спiльне завдання - дати йому друге життя. Задача складна, ми маємо зберегти його призначення й архiтектурне рiшення та водночас зробити його сучасним i функцiональним. В Європi є достатньо прикладiв, де старовиннi ринки завдяки iнновацiйним рiшенням та iнвестицiям стали новими мiськими магнiтами не тiльки для мiсцевих мешканцiв, а й для туристiв. Київ - європейська столиця, i ми маємо взяти найкращий досвiд для реновацiї Житнього ринку", - заявив Валентин Мондриївський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, перше засiдання робочої групи, до якої залученi також представники громадськостi, вiдбудеться найближчим часом. За результатами дiяльностi фахiвцi пiдготують узагальненi пропозицiї щодо майбутнього оновлення i концепцiї ринку та щодо умов ймовiрного конкурсу оренди. Пропозицiї нададуть Київському мiському головi.
Примiщення ринку за цiєю адресою збудували ще в 1980 р. I пiсля понад 40 рокiв експлуатацiї воно потребує капiтального ремонту, щоб вiдповiдати сучасним реалiям.

Медіа

Прочитано 31 разів