Четвер, 15 серпня 2024 10:00

Київ збiльшив кiлькiсть пересувних мобiльних котелень

13 серпня в столицi провели черговi тренування рятувальних i комунальних служб, якi вiдпрацьовували оперативне пiдключення пересувної мобiльної котельнi. Працiвники КП "Київтеплоенерго" змоделювали її пiдключення до лiцеїв Святошинського району на випадок знеструмлення й вiдключення тепла. У 2024 р. мiсто збiльшило кiлькiсть таких котелень удвiчi. Зараз їх у розпорядженнi тепловикiв понад 50 одиниць. Про це повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У разi надзвичайних ситуацiй котельнi забезпечуватимуть теплом медичнi установи та iншi об'єкти соцiальної сфери, а також заклади, на базi яких працюватимуть пункти обiгрiву. Зараз пересувну котельню пiд'єднали до вводу будiвлi школи, де перебуває один iз пунктiв обiгрiву. Обладнання зможе працювати в автономному режимi та обiгрiвати лiцей.
"Цього року ми пiдготували вдвiчi бiльше мобiльних котелень, нiж минулого. На випадок надзвичайної ситуацiї 51 пересувна котельня зможе забезпечувати школи та лiкарнi теплом. Мiсто визначило найбiльш важливi об'єкти соцiальної сфери, зокрема тi, де функцiонуватимуть пункти незламностi. До будiвель пiд'єднуватимуть пересувнi мобiльнi котельнi. "Київтеплоенерго" розробило рiзнi варiанти пiдключення до альтернативних джерел опалення, зокрема тих, що не обладнанi спецiальними вводами", - зазначив Петро Пантелеєв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, теплова потужнiсть мобiльної котельнi, яку пiдключили до лiцею, становить 600 кВт. Вона виробляє теплоносiй, температуру якого можна регулювати залежно вiд погодних умов. Котельня повнiстю автономна та оснащена генератором.
"Ми провели тренування з пiдключення котельнi "з нуля" та оперативно забезпечили будiвлю теплом. Це злагоджена робота фахiвцiв "Київтеплоенерго", ДСНС i представникiв закладу освiти. Такi навчання ми проводимо щомiсяця на рiзних об'єктах соцiальної сфери. Наразi нам вдалось зменшити час на пiдключення тепла удвiчi, i зараз час на повне розгортання становить 1,5-2 години", - повiдомив головний iнженер СП "Київськi тепловi мережi" КП "Київтеплоенерго" Юрiй Паливода.
Мобiльнi котельнi автономнi, автоматизованi та енергоефективнi. Їх розмiщують у безпосереднiй близькостi до будiвлi, що мiнiмiзує тепловтрати та пiдвищує надiйнiсть теплопостачання.

Медіа

Прочитано 23 разів

Детальніше в цій категорії: « Офiсний ринок активно розвивається