Середа, 09 жовтня 2024 10:00

Кияни скаржаться на дiяльнiсть асфальтобетонного заводу

Департамент захисту довкiлля та адаптацiї до змiни клiмату КМДА звернувся до правоохоронних органiв з проханням вжити заходiв реагування щодо дiяльностi ТОВ "АБЗ-1", дозвiл на викиди забруднюючих речовин якого був зупинений. Про це повiдомив директор департаменту Олександр Возний.

"Ми продовжуємо отримувати скарги вiд мешканцiв Святошинського та Солом'янського районiв про сморiд, який, як стверджують громадяни, спричинений дiяльнiстю асфальтобетонного заводу "АБЗ-1". Кияни скаржаться на те, що пiдприємство продовжує роботу попри видане розпорядження щодо зупинення дiї дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря. У вiдповiдь на звернення громадян департамент направив офiцiйнi листи до правоохоронних органiв з проханням належного реагування", - зазначив Олександр Возний.
За його словами, звернення адресували Головному управлiнню Нацiональної полiцiї у мiстi Києвi, Київськiй мiськiй прокуратурi та Державнiй екологiчнiй iнспекцiї Столичного округу.
"Наголошую, що згiдно з чинним законодавством, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря стацiонарнi джерела можуть здiйснювати тiльки пiсля отримання вiдповiдного дозволу. Станом на сьогоднi, пiсля видання Державною екологiчною iнспекцiєю Столичного округу припису, вiд ТОВ "АБЗ-1" документи на отримання такого дозволу до департаменту не надходили", - пiдкреслив вiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, департамент захисту довкiлля та адаптацiї до змiни клiмату КМДА нагадує, що у липнi контролюючi органи здiйснили перевiрку дiяльностi пiдприємства, пiд час якої зафiксували порушення. Зокрема, виявили джерела утворення забруднюючих речовин, якi не були включенi до чинного дозволу. Пiсля цього Державна екологiчна iнспекцiя Столичного округу видала вiдповiдний припис, на основi якого було прийняте розпорядження про зупинення дiї дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повiтря.
За порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме в частинi здiйснення господарської дiяльностi без отримання документа дозвiльного характеру, передбачена адмiнiстративна вiдповiдальнiсть за статтею 164 "Порушення порядку провадження господарської дiяльностi" Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення.

Медіа

Прочитано 34 разів