Понеділок, 22 квітня 2024 13:00

ЄС та НЕФКО допомогли вiдремонтувати гуртожиток для ВПО та полiклiнiку у Чернiвцях

У Чернiвцях переобладнали колишню адмiнiстративну будiвлю пiд житло для ВПО та вiдремонтували полiклiнiку в рамках програми "Пiдтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) в Українi", що фiнансується Європейським Союзом та реалiзується пiд управлiнням НЕФКО.

Про це Property Times повiдомили у пресслужба НЕФКО.
У межах проєкту iз загальним бюджетом в 1,49 млн. євро будiвлi було значно реконструйовано. У полiклiнiцi, яка щоденно обслуговує у середньому 310 пацiєнтiв iз числа ВПО на додачу до мiсцевих мешканцiв, обладнали 12 нових медичних кабiнетiв, а у вiдремонтованому гуртожитку створили 16 квартир, у яких можуть розмiститися близько 50 переселенцiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, програма вартiстю 19 млн. євро спрямована на забезпечення внутрiшньо перемiщених громадян житлом у десяти мiстах захiдного та центрального регiонiв країни. Вона передбачає реконструкцiю мунiципальних будiвель, що не використовуються, та капiтальний ремонт соцiальної iнфраструктури для надання новоприбулим основних послуг.

Медіа

Прочитано 178 разів