Субота, 13 липня 2024 13:00

У Центральному держiстархiвi руйнується стiна

У будiвлi Центрального державного iсторичного архiву - пам'ятцi архiтектури нацiонального значення, що на пл. Соборнiй, 3а, - вiдколовся фрагмент стiни. Вiдтак, на мiсцi провели виїзне засiдання мiської комiсiї з питань ТЕБ i НС.

Iнститут "Полонiка" разом з комунальними службами мiста допоможе провести першочерговi роботи з виведення елементiв будiвлi iз аварiйного стану. Йдеться, зокрема, про укрiплення частини стiни.
Водночас за рiшенням комiсiї з питань ТЕБ i НС, з мiського бюджету видiлять 700 тис. грн. на виготовлення проєктно-кошторисної документацiї для реставрацiйних (протиаварiйних) робiт та проведення експертизи проєкту. Також проведуть геологiчнi та iнженернi дослiдження будiвлi.
"За попереднiми даними iнженерiв-конструкторiв, однiєю з причин обвалу фрагменту стiни є пошкодження конструкцiї стiни внаслiдок нерiвномiрних осiдань фундаментiв. I власне iнженернi дослiдження допоможуть нам це з'ясувати", - пояснили в управлiннi охорони iсторичного середовища ЛМР.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Центральний державний iсторичний архiв належить до сфери управлiння Державної архiвної служби України.

Медіа

Прочитано 158 разів