Вівторок, 16 липня 2024 14:00

Львiв облаштує нову зупинку навпроти Личакiвського вiйськового цвинтаря

На вул. Мечникова, навпроти Личакiвського вiйськового цвинтаря, для зручностi вiдвiдувачiв облаштують зупинку громадського транспорту. Також поруч з'явиться новий пiшохiдний перехiд. I зупинка, i перехiд будуть пристосованi для маломобiльних людей. Вiдповiдне рiшення 12 липня затвердила мiська комiсiя з безпеки дорожнього руху. Про це повiдомили в управлiннi безпеки та вуличної iнфраструктури.

"Iснуюча найближча зупинка до поля почесних поховань №86-А, де похованi герої росiйсько-української вiйни, розташована бiля центрального входу на Личакiвський цвинтар. Зараз людям, якi приїжджають на могили захисникiв, потрiбно подолати ще близько 200 м вiд найближчої iснуючої зупинки. Адже вона розташована далi по вулицi Мечникова - бiля центрального входу в музей "Личакiвськиий цвинтар". Нова ж зупинка буде облаштована вiдразу навпроти входу на Личакiвський вiйськовий цвинтар. Вона вiдповiдатиме всiм нормам доступностi. Зокрема, посадкова платформа буде облаштована на одному рiвнi з пiдлогою низькопiдлогового транспорту. Це дозволить маломобiльним пасажирам без сторонньої допомоги потрапити в салон. I на зупинцi, i на переходi буде облаштована тактильна плитка. Також будуть пониженi бордюри", - зазначили в управлiннi безпеки та вуличної iнфраструктури ЛМР.
Як уточнили в Личакiвськiй районнiй адмiнiстрацiї, роботи розпочнуть виконувати пiсля виготовлення та погодження патрульною полiцiєю схеми органiзацiї дорожнього руху. Планується, що роботи мають бути виконанi до жовтня.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також на цiй локацiї буде нова зупинка громадського транспорту i на протилежнiй сторонi вулицi. Однак, за словами заступника керiвника управлiння безпеки та вуличної iнфраструктури ЛМР Павла Сирватки, її облаштування передбачене в комплексi будiвництва Меморiалу Героїв України.

Медіа

Прочитано 29 разів