Середа, 17 липня 2024 14:00

У Днiпрi зведуть два свiтлофорнi об'єкти

Днiпро пiклується про безпечний рух як пiшоходiв, так i водiїв. Для цього мiсто продовжує встановлювати новi свiтлофорнi об'єкти у тих мiсцях, де це необхiдно, та реконструювати наявнi. У тому числi - за зверненнями мешканцiв.

Один з таких - на перехрестi пров. Джинчарадзе та Запорiзького шосе. Ранiше тут не вистачало регульованого пiшохiдного переходу, який би вiв напряму до зупинки громадського транспорту. Тож тi, хто не порушував правила дорожнього руху, робили велике коло, аби дiстатися зупинки, а iншi просто перебiгали шосе.
"У процесi виконання роботи було встановлено три свiтлофорнi оцинкованi опори, два транспортних свiтлодiодних свiтлофори, шiсть пiшохiдних свiтлофорiв, чотири LED-свiтильники для освiтлення пiшохiдних переходiв. Також встановили два острiвки безпеки. Все це ми зробили за численними заявками мешканцiв, якi просили тут провести цi роботи. Тож ми розробили проєкт та погодили його з патрульною полiцiєю. Роботи на цьому перехрестi плануємо завершити за три днi. А якщо дозволить фiнансування, то можливо встановимо тут i заряднi акумулятори, аби пiд час вiдключень свiтла свiтлофори продовжували працювати. Заряду вистачає до 7 годин роботи", - розповiв директор КП "Транспортна iнфраструктура мiста" Днiпровської мiської ради Дмитро Герасимов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цьогорiч цей свiтлофорний об'єкт став першим, який реконструювали. Також до кiнця року заплановано побудувати два свiтлофорнi об'єкти: на перетинi вул. Панiкахи та Запорiзького шосе на виїздi з мiста, а також на перетинi вул. Високовольтної та Запорiзького шосе.
Торiк у Днiпрi побудували 2 свiтлофорних об'єкти: по вул. Незалежностi - вул. Академiка Янгеля, там дуже жвавий рух автотранспорту, до того ж патрульна полiцiя визначила це перехрестя як мiсце концентрацiї ДТП та рекомендувала встановити свiтлофор для зниження аварiйностi, та по вул. Криворiзькiй - просп. Металургiв - за зверненнями мешканцiв прилеглих будинкiв.
На сьогоднi вже встановили 13 джерел безперебiйного живлення, якi пiд час вимкнень свiтла працюють на 23 свiтлофорних об'єктах. Найближчим часом планують встановити ще 11 акумуляторiв, до яких пiдключать 22 свiтлофорнi об'єкти.

Медіа

Прочитано 25 разів