Субота, 20 липня 2024 11:00

ВПО отримали житло на 1 млрд. грн.

Державний фонд сприяння молодiжному житловому будiвництву спрямував 1 млрд. грн. на iпотечне кредитування внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО).

Фiнансування на зазначену суму здiйснено за програмою "Житловi примiщення для внутрiшньо перемiщених осiб", яка фiнансується з грантових коштiв, наданих урядом Нiмеччини через банк KfW. Виконавцi проєкту з українського боку - Держмолодьжитло i Мiнiстерство реiнтеграцiї тимчасово окупованих територiй України.
Протягом 2021-2023 рр. вiдбувалася реалiзацiя I фази проєкту "Житло для ВПО". Власне житло придбали 669 сiмей ВПО.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, 6 червня фонд почав реалiзацiю II фази зазначеної програми. На цьому етапi заплановано видати близько 400 iпотечних кредитiв ВПО.
На сьогоднi за програмою видано 703 iпотечнi кредити на придбання житла для ВПО. Кредити надаються на найбiльш вигiдних в Українi умовах - пiд 3% рiчних iз першим внеском у 6% зi строком погашення до 30 рокiв.
Вперше в Українi для вiдбору отримувачiв кредиту застосовується рандомний принцип - вiн забезпечує абсолютно рiвнi умови для всiх зареєстрованих у програмi претендентiв. Фонд проводить вiдбори за допомогою сертифiкованої комп'ютерної програми, погодженої захiдними партнерами. Вiдбори транслюються у прямому ефiрi, записи доступнi на YouTube-каналi фонду.

Медіа

Прочитано 28 разів