Понеділок, 22 липня 2024 11:00

Робiтник Служби вiдновлення зупинив колону танкiв на Харкiв

Вiдновлення - це стiйкiсть країни, яка можлива завдяки стiйкостi тих, хто будує. Зусилля людей у командi Служби вiдновлення Харкiвської областi продовжують забезпечувати експорт i вiйськову логiстику та вiдновлювати житловi будинки, аби люди поверталися додому.

Iлля - iнженер у вiддiлi будiвництва дорiг Харкiвської служби вiдновлення. 2 березня 2022 р. через камеру спостереження вiн помiтив 20-кiлометрову колону росiйського вiйська. Вона йшла до Харкова з боку Бiлгородської областi.
"Танки, БТРи, Камази впродовж кiлькох годин тяглися нескiнченною лавиною", - розповiдає Iлля.
Побачивши ворога, хлопець одразу вискочив iз дому й поїхав до найближчого блокпосту.
Бiйцi тероборони передали координати камери артилерiї, i та вже спрацювала по скупченню окупантiв. Сотнi росiйських танкiв та вогнеметiв згорiли. Колона не дiсталися Харкова. Згодом захисники визнали, якби вся ця технiка дiйшла до мiста, росiяни цiлком могли б прорвати оборону.
Втiм, Iлля не вважає свiй вчинок героїчним.
"Я просто не мiг вчинити iнакше. У мене настiльки велика ненависть до цiєї країни, яка вже два рази спробувала забрати в мене домiвку", - каже вiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, росiйська вiйна прийшла до Iллi вже вдруге. Ще у 2014 р. всiй його родинi довелося залишити рiдний Донецьк i виїхати до Львова. Згодом хлопець вступив до Харкiвського автодорожнього унiверситету. Iлля жартує, що Харкiв усе ж таки ближче до дому, а надiя повернутися в Донецьк його не полишає.
Сьогоднi Iлля - наймолодший керiвник вiддiлу в Службi вiдновлення Харкiвської областi. Пiд час вiйни напрямок його дiяльностi змiнився. Тепер вiн опiкується вже не ремонтом дорiг, а вiдновленням соцiальної iнфраструктури. Ця, на перший погляд, цiлком мирна та творча робота зараз є доволi небезпечною. Адже кожен виїзд на об'єкти вiдновлення на Харкiвщинi - це ризик.
Попри небезпеку, Iлля пов'язує своє майбутнє з вiдбудовою. Каже, пiсля перемоги буде дуже багато роботи, тож досвiд, набутий в екстремальних умовах, знадобиться.

Медіа

Прочитано 32 разів