Вівторок, 23 липня 2024 11:00

Умови iпотечної програми для учасникiв АТО i ВПО спростили

Кабiнет мiнiстрiв України удосконалив Порядок використання коштiв, передбачених у державному бюджетi для надання пiльгового довгострокового державного кредиту внутрiшньо перемiщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операцiї (АТО) та/або учасникам проведення операцiї Об'єднаних сил (ООС) на придбання житла. Вiдповiднi змiни передбаченi постановою КМУ вiд 12 липня №813.

Змiни стосуються програми житлового кредитування внутрiшньо перемiщених осiб i учасникiв АТО/ООС, яку Держмолодьжитло реалiзує на пiдставi постанови уряду України вiд 27 листопада 2019 р. №980.
Зокрема, збiльшений вiк об'єкта кредитування. Вiдтепер клiєнти фонду зможуть узяти кредит на житло, прийняте в експлуатацiю не бiльш як 50 рокiв тому чи реконструйоване не бiльш як 35 рокiв тому. Житло не може бути розмiщене на територiях активних бойових дiй або тимчасово окупованих рф. Це допоможе позичальникам розширити коло пошуку житла.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, другий крок назустрiч побажанням людей: до 30 рокiв збiльшений максимальний термiн кредитування. Кредит можна узяти на перiод до досягнення позичальником 65 рокiв включно на дату повного виконання зобов'язань за кредитним договором. Це зменшить фiнансове навантаження на позичальникiв.
Змiнений пiдхiд до встановлення нормативної площi житла, яке придбається за програмою. Встановлено розмiр такої площi на сiм'ю з однiєї особи (одинока особа) чи сiм'ю з двох осiб - 52,5 кв. м i додатково 21 кв м на кожного наступного члена сiм'ї. Це спростить доступ кандидатiв до участi в програмi i сприятиме зниженню фiнансового навантаження на сiм'ї платникiв.
Нарештi, вдосконалено порядок виключення з реєстру кандидатiв на участь у програмi.

Медіа

Прочитано 29 разів