Понеділок, 29 липня 2024 13:00

У Днiпрi готують першi "вiденськi платформи"

Днiпро продовжує комплексно оновлювати вулицi, щоб кожен мiський простiр був безпечний для пiшоходiв та водiїв i, звiсно, пристосований для людей з iнвалiднiстю. Нинi роботи тривають на площi Соборнiй. Кiлька разiв на тиждень цими тротуарами до лiкарнi їздить на крiслi колiсному криворiжець Анатолiй. У 2017 р. чоловiку поставили дiагноз стеноз хребта. Лише у Днiпрi вiн може отримувати необхiдне лiкування.

"Це добре, що роблять тротуари, бо ранiше тут неможливо було проїхати. Були величезнi вибоїни, i людям доводились у певних мiсцях мене переносити. А це оновлення - його не порiвняти з тим, що тут було ранiше. Зараз - краса i зручно їхати на крiслi колiсному", - дiлиться враженнями Анатолiй.
Його слова пiдтверджує i Лариса Георгiївна. Жiнка понад 30 рокiв працює бiля Соборної площi. Каже, на її очах через зруйнований тротуар не раз уже падали люди та забивали ноги.
"Тут увесь асфальт вже провалився, яма на ямi була. А через те, що тут поруч лiкарня, багато мешканцiв курсують на крiслах колiсних. Тож часто допомагали їм проїхати цi "перешкоди". Зараз - краса, усе рiвненько. Гарно роблять хлопцi", - подiлилась враженнями Лариса Недялькова.
Нинi дорожнi служби, крiм оновлення тротуару, улаштовують тут i "вiденськi платформи", якi є першими у Днiпрi. Це трамвайна зупинка, яку пiдiймають завдяки проїжджiй частинi, щоб вона була на рiвнi з електротранспортом.
"Роботи на цiй дiлянцi стартували на початку лiта. Адже стан минулого покриття був жахливий, а ширина тротуару рiзнилась - десь вiн був метр, а десь взагалi вузенький. Тож зараз ми його розширили до 2,3 метра. Оновлюємо загалом кiлометр. Усього заплановано вимощення пiшохiдних зон тротуарною плиткою з вiдповiдним зонуванням територiї та улаштуванням тактильної плитки загальною площею 6,5 тис. кв. м", - розповiв заступник директора департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради Дмитро Коробов.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ця площа має великий трафiк пiшоходiв, оскiльки вздовж розташованi лiкарня, академiя, парк, магазини та зупинки громадського транспорту. Люди неодноразово скаржились на її стан.
"Ця вулиця - яскравий приклад комплексного пiдходу, який ми застосовуємо у Днiпрi. Ранiше тут вже облаштували додатковий зливовий колодязь та провели ревiзiю дощоприймачiв. Зараз працюють дорожнi бригади, якi оновлюють тротуар та монтують двi "вiденськi платформи" пiд трамваї. Далi уздовж площi встановлять нове сучасне освiтлення, проведуть ревiзiю зелених насаджень та мережi зливової каналiзацiї, замiнять опори контактної мережi, улаштують автоматичну систему поливу. Також тут звужено проїзну частину та улаштовано окрему смугу для громадського транспорту. Востаннє тут проводили ремонт понад 30 рокiв тому. Роботи ми плануємо завершити у листопадi. А на сьогоднi це вже п'ята вулиця, яку ми комплексно вiдремонтували цьогорiч у Днiпрi", - прокоментував директор департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради Олексiй Самiлик.

Медіа

Прочитано 27 разів