Середа, 31 липня 2024 15:00

Львiв зробить ще одну зупинку доступною

Розпочалися ремонтнi роботи з облаштування доступностi зупинки громадського транспорту на пл. Соборнiй. Щоб забезпечити безбар'єрнiсть посадки/ висадки для пасажирiв, посадковий майданчик пiдвищать до рiвня першої сходинки трамваїв. Також там облаштують тактильнi смуги. Вартiсть робiт - орiєнтовно 240 тис. грн.

"Завдяки сприянню Iрини Маруняк, уповноваженої з питань доступностi Львiвської мiської ради, ми розпочали роботи з приведення зупинок громадського транспорту до вимог доступностi. I почали з тих адрес, якi не потребують дуже великих затрат i довгих процедур погодження робiт. Наразi вибираємо для робiт цi зупинки, де не змiнюється проїзна частина, бо є вiдокремлена смуга для колiї. Такою є зупинка на пл. Соборнiй. Маємо тут досить великий пасажиропотiк. Тут курсують рiзнi трамваї - як низькопiдлоговi, так i такi, якi мають кiлька сходинок. На цiй зупинцi є достатньо низька платформа. I коли вiдкрити пандус у трамваї, кут ухилу все одно буде не нормативним, i людинi, яка є на вiзку, самостiйно складно заїхати чи виїхати. Тому пiд час ремонтних робiт тут пiднiмуть платформу до першої сходинки трамваїв", - розповiв Павло Сирватка, заступник керiвника управлiння безпеки та вуличної iнфраструктури ЛМР.
Вiдтак проведенi роботи мають забезпечити зручнiсть посадки i висадки пасажирiв, зокрема маломобiльних.
"Загалом ремонт на пл. Соборнiй триватиме орiєнтовно мiсяць, iз коригуванням на погоднi умови. Тут пiднiмуть площину платформи та влаштують тактильну плитку - направляючу i попереджувальну", - пояснив Вiктор Дубиняк, керiвник вiддiлу комунального господарства Галицької районної адмiнiстрацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ремонтнi роботи на рух трамваїв №3 i №8 не впливатимуть. Трамваї курсують згiдно з розкладом. Лише "кiнцевою", де вiдбувається посадка i висадка пасажирiв, буде зупинка вул. Шухевича, розташована неподалiк площi Соборної.
"Посадка тепер здiйснюється на зупинцi "Шухевича", що в напрямку вiд центру. I аналогiчно здiйснюється висадка пасажирiв тiльки з iншого боку. На пл. Соборнiй трамвай тiльки здiйснює розворот для подальшого руху. Сумарна частота руху трамваїв №3 i №8, якщо немає якихось затримок, - кожнi двi хвилини", - наголосив Володимир Забавський, начальник служби логiстики та диспетчеризацiї ЛКП "Львiвелектротранс".
Нещодавно у Львовi вiдремонтували та зробили доступними зупинки громадського транспорту на вул. Медової Печери, 45 та 67, i на вул. Стрийськiй бiля Нацiональної академiї сухопутних вiйськ. Роботи з облаштування безбар'єрного простору на зупинках громадського транспорту тривають i в iнших районах Львова.

Медіа

Прочитано 25 разів