Вівторок, 06 серпня 2024 11:00

У Макаровi капiтально ремонтують багатоквартирний будинок

На Київщини триває вiдновлення житла, пошкодженого пiд час ведення бойових дiй на територiї пристоличного регiону. Зокрема, у Макаровi триває ремонт житлової п'ятиповерхiвки на 30 квартир. До вiйни тут мешкало 78 людей. Роботи проводяться коштом Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї.

Навеснi 2022 р. будинок на вулицi Довженка зазнав руйнацiї внаслiдок артилерiйських обстрiлiв. У багатоповерхiвцi були вибитi вiкна та дверi, зруйнований дах та фасад, частково пошкодженi внутрiшнi перегородки, мiсця загального користування, сходовi клiтини та окремi квартири. Мережi газо- та електропостачання, водопостачання та водовiдведення були виведенi з ладу.
Капiтальний ремонт розпочався наприкiнцi 2023 р. Проєктом передбачено демонтаж та повне вiдновлення пошкоджених плит перекриття, встановлення нової покрiвлi. Цi роботи будiвельники виконали на 95%. Також, вiдповiдно до плану вiдбудови, пiдрядник виконав утеплення горища. У пiдвальних примiщеннях вже облаштували гiдроiзоляцiю та бетонну основу.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наразi фахiвцi працюють над вiдновленням внутрiшнiх стiн, мiжквартирних перегородок та опорядженням мiсць загального користування й пошкоджених квартир. Зокрема, на завершальному етапi штукатурнi роботи та облаштування системи опалення. Прокладання кабельних мереж у квартирах та замiну внутрiшнiх мереж водопостачання та каналiзацiї вже завершено.

Медіа

Прочитано 109 разів