Субота, 10 серпня 2024 13:00

В Iвано-Франкiвську обговорили цiноутворення та закупiвлi в будiвництвi

Iвано-Франкiвщина приймала учасникiв науково-практичного семiнару "Цiноутворення та закупiвлi в будiвництвi: сучаснi практики та пiдходи". Семiнар органiзували Державне агентство вiдновлення та розвитку iнфраструктури України та ДП "Нацiональний iнститут розвитку iнфраструктури".

У фокусi - змiни та новацiї в кошторисних нормах з цiноутворення в будiвництвi та методицi визначення вартостi дорожнiх робiт та послуг, нормативно-правових актах з питань публiчних закупiвель.
Очiльник Агентства вiдновлення Роман Комендант акцентував на питаннях цифрової трансформацiї та цифрових iнструментiв у вiдбудовi об'єктiв iнфраструктури.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час семiнару розглянули низку тем:
- впровадження контрактiв за схемою "проєктуй - будуй";
- особливостi здiйснення публiчних закупiвель;
- особливостi використання мiжнародних систем вимiрювання;
- новацiї в ресурсних елементних кошторисних нормах України;
- цифровiзацiя в будiвництвi та впровадження BIM-технологiй;
- особливостi застосування бази даних цiн на матерiальнi ресурси тощо.
Директор ДП "Нацiональний iнститут розвитку iнфраструктури" Артем Безуглий сказав: "Найцiннiшим результатом заходу були не тiльки знання, якi отримали всi учасники, а й спiльно напрацьованi пропозицiї з урегулювання проблемних питань в частинi цiноутворення та закупiвель в будiвництвi. Зокрема: передбачити в кошторисних нормах України з цiноутворення в будiвництвi чiткий порядок використання коштiв на покриття ризикiв учасникiв будiвництва, визначити в нормативно-правових актах перелiк документiв, що вимагатиметься замовником вiд учасникiв пiд час погодження договiрної цiни, встановити обов'язковiсть технiчного завдання, як невiд'ємної частини договору, та удосконалити методичнi пiдходи до монiторингу цiн на дорожньо-будiвельнi матерiали. Дякуємо лекторам за цiкавi практичнi лекцiї, а учасникам семiнару за активну роботу, актуальнi питання та неймовiрнi емоцiї вiд семiнару".
Привiтав учасникiв семiнару й керiвник Служби вiдновлення та розвитку iнфраструктури в Iвано-Франкiвськiй областi Любомир Семанiв, який наголосив на важливостi напрацьованих пропозицiй для практичного застосування у роботi, адже кожен зi слухачiв мiг записатися на iндивiдуальну консультацiю до доповiдачiв та отримати вичерпну вiдповiдь.

Медіа

Прочитано 24 разів