Понеділок, 12 серпня 2024 13:00

У Львовi встановлюють першi кассельськi бордюри

У Львовi облаштовують безбар'єрний i доступний простiр на зупинках громадського транспорту. Зокрема зараз тривають ремонтнi роботи на пр. Чорновола, 39-41. Тут вперше у Львовi встановлюють кассельськi бордюри, якi дають змогу громадському транспорту максимально близько пiд'їхати до платформи зупинки, а вiдтак забезпечують комфортну посадку i висадку пасажирам.

"Через вiйну збiльшується кiлькiсть людей з iнвалiднiстю та рiзними травмами. Тому ми маємо забезпечити для них доступнiсть та iнклюзивнiсть у всiх сферах життя, зокрема доступнiсть зупинок громадського транспорту. Так, зараз тривають роботи з облаштування доступностi на зупинцi на пр. Чорновола, 39-41. Цю зупинку обрали не випадково. Це одна з великих зупинок мiста. Її довжина - 45 м, i тут зупиняється 20 маршрутiв автобусного громадського транспорту i один тролейбусний маршрут. Тут буде облаштована нова платформа зупинки, де постелять тактильну плитку - направляючу i попереджувальну, перемостимо з двох сторiн тротуари, щоб пiдходи до зупинки були теж безбар'єрними. Та особливiсть робiт у тому, що тут вперше у Львовi будуть встановленi кассельськi бордюри. Висота такого бордюру 21 см. Вони є сферичної форми, i тому дають можливiсть громадському транспорту максимально близько пiд'їхати до платформи зупинки. А вiдтак пасажири зможуть зручно зайти i вийти з транспорту. Такi бордюри встановлюють у багатьох мiстах Європи. Там вперше їх застосували у 1996 р. у м. Кассель (Нiмеччина)", - розповiла Iрина Маруняк, уповноважена Львiвської мiської ради з питань доступностi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ремонтнi роботи на зупинцi на пр. Чорновола, 39-41, розпочалися 29 липня. На час робiт тролейбуси та автобуси посадку/висадку пасажирiв тимчасово здiйснюють ранiше - орiєнтовно за 30 м до iснуючої зупинки.
"Ми вже демонтували iснуюче покриття, облаштували дорожнє корито, дорожню основу, провели монтаж водовiдвiдних лоткiв, облаштували пiдвищену посадкову платформу та частково вже постелили нове покриття. Роботи досить об'ємнi, коштують майже 950 тис. грн. А за кошти iнвестора встановимо тут 2 сучасних павiльйони", - додав Вiктор Дубиняк, начальник вiддiлу комунального господарства Галицької районної адмiнiстрацiї.
За його словами, якщо погоднi умови дозволятимуть, то роботи завершать до кiнця вже цього мiсяця. Хоча заплановано, що вони мали б тривати 2 мiсяцi - тобто до кiнця вересня.

Медіа

Прочитано 26 разів