Субота, 07 вересня 2024 13:00

Мiсто-побратим Львова допоможе вiдбудувати лiцей

Мiсто-побратим Львова Фрайбург допоможе у вiдбудовi школи, пошкодженої пiд час ворожої атаки на мiсто. На це Фрайбург скерує 100 тис. євро.

Заступник мера Фрайбурга з питань будiвництва та мобiльностi Мартiн Хааг разом з мiським головою Львова Андрiєм Садовим вiдвiдав львiвський лiцей №5, який з усiх шкiл мiста найбiльше постраждав вiд масованої ворожої атаки ракетами та безпiлотниками 4 вересня. У цьому лiцеї вибило 74 вiкна i 49 дверей, пошкоджено сходову клiтку та дах.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiдтак нiмецькi партнери заявили, що допоможуть Львову з вiдновленням цього навчального закладу та скерують на це 100 тис. євро.
"Я тут для того, щоб пiдписати угоду мiж Львовом та Фрайбургом. Це буде продовженням нашої доброї спiвпрацi, яку ми маємо впродовж останнiх рокiв. Ми пишаємось, що можемо пiдтримувати Львiв i давати вам можливiсть справлятись iз рiзними обставинами, якi є сьогоднi. Коли ми приїхали до Львова, були надзвичайно враженi тим, наскiльки ви сильнi у своїх бажаннях вiдбудови i покращення, незважаючи на те, що вiдбувається. I ми дуже гордi пiдтримати вас у всiх iнiцiативах. Мер мiста Фрайбург вирiшив пiдписати оцю угоду, якою надається 100 тис. євро для вiдбудови школи. Це напевно незначна сума, зважаючи на всi цi ушкодження, але це знак нашої пiдтримки вас i вашого майбутнього", - сказав Мартiн Хааг.
"Сьогоднi ми у примiщеннi школи, яка була атакована росiйськими ракетами. Поруч зi мною перший заступник мера мiста Фрайбург Мартiн Хааг, який з делегацiєю був першим iноземцем, якi приїхали сюди, щоб побачити все на власнi очi. Взагалi, однiєю з перших делегацiй, яка приїхала до Львова пiсля повномасштабного вторгнення, була делегацiя з Фрайбурга на чолi з мером мiста. Фрайбург - це мiсто, з яким ми маємо партнерськi вiдносини вже дуже багато рокiв. I дуже символiчно, що коли важко, то поруч залишаються друзi, якi, незважаючи нi на що, не бояться, приїжджають i допомагають. Сьогоднi ми пiдписуємо угоду про спiвпрацю, про пiдтримку Фрайбургом Львова. Також сьогоднi є рiшення вiд мерiї мiста Фрайбург видiлити 100 тис. євро на вiдновлення цiєї школи. Адже тут нам треба дуже швидко вiдновити дах, все привести в порядок, щоб дiти могли приступити до навчання. Велика подяка мiсту Фрайбург i всiй командi мiста", - наголосив Андрiй Садовий.

Медіа

Прочитано 46 разів

Детальніше в цій категорії: « У Днiпрi зведуть супутник ТРЦ