Понеділок, 09 вересня 2024 17:00

У Львiвськiй громадi створили 8 нових громадських просторiв

Понад 80 подiй та бiльше 1600 мешканцiв: екскурсiї, лекцiї, висадки рослин та творення громадських просторiв - у Львовi вiдбулась "Майстерня мiста 2024". На тиждень, з 26 серпня до 1 вересня, урбанiстичний фестиваль об'єднав мешканцiв, владу та бiзнес для створення справжнiх змiн у Львовi.

80% учасникiв майстернi цьогорiч вперше взяли участь у фестивалi. Це, за словами органiзаторiв, - величезний крок вперед у мiсiї проєкту - вихованнi проактивної позицiї серед львiв'ян.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, завдяки спiльнiй роботi з мешканцями та фiнансуванню сталого партнера GIZ у межах проєкту "Iнтегрований розвиток мiст в Українi II" у Львiвськiй громадi вдалося створити 8 нових громадських просторiв:
- простiр бiля стадiону в Лисиничах;
- вiдпочинкову зону бiля прибудинкової зони на вул. Шафарика, 6;
- внутрiшнiй дворик продовольчого банку "Тарiлка" на Кульпаркiвськiй;
- зону вiдпочинку бiля Ветеринарного Унiверситету на вул. Костя Левицького;
- два прототипи мобiльного мiського озеленення;
- високi грядки у скверi на вул. Чернiгiвськiй - Пекарськiй;
- внутрiшнi ремонтнi роботи в будинку садiвника в просторi "Розсадник".
"Цього року ми продовжили традицiю проведення партисипативного фестивалю "Майстерня мiста" i побачили, що є значний попит вiд мешканцiв на творення змiн бiля свого будинку, у своєму районi та в мiстi загалом. Цiннiстю "Майстернi мiста" є те, що мешканцi разом з бiзнесом i владою створюють змiни саме з iнiцiативи мешканцiв. Бо вони як нiхто знають потребу свого району i свого будинку. А ми можемо експертно допомогти їм втiлити свої iдеї. Цього року нам вдалося створити 8 нових громадських просторiв в рамках "Майстернi мiста 2024" та органiзувати 4 висадки рослин. I зараз ми вже бачимо значний попит на новi простори, охочих творити змiни i долучатись до наступної майстернi. Усе це надихнуло нас розширити проєкт з фестивалю раз на рiк до серiї рiзних заходiв протягом усього року. Тож зараз будемо активно працювати над цим", - розповiв Дмитро Шевченко, керiвник проєкту "Майстерня мiста".
Цього року проєкт залучив до спiвпрацi не тiльки мешканцiв, а й бiзнеси рiзних масштабiв. Вдалося провести екскурсiї на виробництво Dodo Socks та "Альтернативної кави", органiзувати воркшоп iз письменництва з видавництвом Vivat, провести кiлька заходiв з туристичним спорядженням з компанiями Gorgany та Terra Incognita, а також створити благодiйну акцiю в "Домiвцi врятованих тварин" з Kormotech та Optimeal. Окрiм цього, експертка з Fozzy Group ("Сiльпо", Lokko) допомогла протестувати аспекти безбар'єрностi Стрийського парку в межах воркшопу у Сенсотецi. Особливо важливо, що серед вiдвiдувачiв були не лише львiв'яни, а й внутрiшньо перемiщенi особи. Адже завдяки подiям "Майстернi мiста" людям простiше iнтегруватись у життя громади.
"Дякуємо усiм, хто долучився до "Майстернi Мiста 2024"! Разом ми робимо неймовiрно важливу роботу. Запрошуємо до спiвпрацi усiх iнших, адже разом ми можемо ще бiльше", - запрошують органiзатори.

Медіа

Прочитано 185 разів