Вівторок, 10 вересня 2024 12:00

В освiтнiх закладах Києва, Харкова та Днiпра облаштували укриття

Безпечнi простори для дошкiльнят та школярiв облаштували в межах соцiальної програми "Безпечна школа", яку реалiзує Фонд Схiдна Європа. На укриття в освiтнiх закладах Києва, Харкова та Днiпра 200 тис. євро видiлила торговельна компанiя. Оновленi сховища вiдповiдають усiм сучасним стандартам безпеки.

Першi ремонтнi роботи провели у Харковi, де торiк вiдкрилася школа у метрополiтенi.
В одному з класiв на станцiї "Метробудiвникiв" змонтували систему вентиляцiї з функцiєю обiгрiву. А на станцiї метро "Академiка Павлова" створили додатковий клас загальною площею 35 кв. м.
Для цього у вестибюлi метро встановили металоконструкцiї зi склопакетами, примiщення оснастили системою вентиляцiї з функцiєю обiгрiву та автоматичною пожежною сигналiзацiєю, повiдомляє Property Times.
Завдяки цьому класу за парти змогли сiсти 209 дiтей iз чотирьох лiцеїв Київського та Салтiвського районiв Харкова.
У Днiпрi облаштували укриття в дитсадку №99. Це примiщення загальною площею близько 300 кв. м. У ньому зробили другий вихiд, встановили санвузли, провели воду, змонтували електрику, освiтлення та вентиляцiю.
У вереснi 123 дитини зможуть вiдвiдувати садок, який не працював бiльш як два роки.
У Києвi укриття вiдремонтували в Дитячiй iнженернiй академiї. Тепер там є додатковий вихiд, новi санвузли та каналiзацiя, вентиляцiя та освiтлення. Також пiдвал має резервне водопостачання.
Загальна площа вiдремонтованого примiщення склала 410 кв. м.
Одночасно ним зможуть скористатись до 800 людей - учнi та персонал академiї, а також студенти Українського державного унiверситету iменi Михайла Драгоманова.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiлотний проєкт "Безпечна школа" створили для пiдтримки освiтньої системи в Українi. Його головна мета - забезпечити комфортнi та належнi умови для дiтей, працiвникiв шкiл та iнших членiв громад.
"Створення умов навчання та розвитку - один з прiоритетiв для "METRO Україна". Для нас цей проєкт не лише про будiвництво укриттiв. Передусiм це про побудову майбутнього. Нашi дiти заслуговують на можливiсть навчатися навiть за таких непередбачуваних обставин. I найменше, що ми можемо зробити зараз, - дати їм можливiсть вчитися у безпечних та комфортних умовах", - зазначає Олена Вдовиченко, генеральна директорка "METRO Україна".
Вiд серпня 2022 р. у програмi "Безпечна школа" взяли участь 39 шкiл по всiй Українi. З них три модульнi укриття надалi слугуватимуть зразком для iнших навчальних закладiв.
Програму реалiзували у спiвпрацi з ДСНС, МОН та МВС України.

Медіа

Прочитано 29 разів