Вівторок, 10 вересня 2024 14:00

Польща ще не прийняла рiшення щодо участi у вiдновленнi знищених у Львовi будiвель

8 вересня з вiзитом до Львова приїхав Павел Коваль, спецiальний уповноважений польського уряду з питань вiдновлення України. Разом з мiським головою Львова вiн вiдвiдав мiсця влучань росiйських ракет та вiддав шану загиблим на Личакiвському цвинтарi. За словами мiського голови Львова, уряд Польщi найближчим часом прийме рiшення щодо участi у вiдновленнi знищених львiвських будiвель.

Зустрiч зi спецiальним уповноваженим польського уряду розпочали з вшанування родини Базилевичiв, яка загинула внаслiдок останньої атаки росiян на Львiв. Також вiддали шану загиблим захисникам на Личакiвському цвинтарi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Павел Коваль побачив на власнi очi зруйнованi внаслiдок останньої атаки на Львiв 4 вересня будинки та школи мiста.
"Дуже недалеко звiдси є мiсто Жешув, в якому я народився, де зараз люди живуть у безпецi. А за кiлька хвилин звiдти, тут, у Львовi, просто зараз знищенi десятки будинкiв. 20 знищенi настiльки, що їх вже не вдасться вiдновити. Це iсторичнi пам'ятки європейської культури, справа поколiнь мешканцiв Львова, а також громадськi будiвлi - школа, де щойно почали вчитись дiти. В одну хвилину путiн може дестабiлiзувати життя родин, народiв, знищити твори культури - це просто варварство. Тут довкола лише цивiльнi об'єкти. Тут немає вiйськових об'єктiв, тут немає права точитись вiйна i гинути цивiльнi люди. Але варварство путiна полягає в тому, що вiн зазiхає на iсторичнi пам'ятки, вони б'ють в те саме мiсце i зазiхають на громадськi мiсця, як от школи, де ще тиждень тому могли бути щасливi дiти, якi мали змогу просто приходити сюди i планувати своє життя", - каже Павел Коваль.
"Ми показали йому наслiдки влучань росiйських ракет. Павел збирає всю iнформацiю i доповiсть прем'єр-мiнiстру Туску про свiй вiзит. Уряд Польщi найближчим часом прийме рiшення щодо своєї участi у вiдновленнi знищених у Львовi будiвель, якi є iсторичною спадщиною", - розповiв мiський голова Львова Андрiй Садовий.

Медіа

Прочитано 29 разів