П'ятниця, 13 вересня 2024 15:00

Харкiв оголосив конкурс на проєкт вiдбудови ХОДА

Фонд Нормана Фостера проводить конкурс на розробку проєкту вiдновлення будiвлi Харкiвської обласної державної адмiнiстрацiї та громадської зони прилеглої площi Свободи. Про це повiдомив Харкiвський мiський голова Iгор Терехов на своїх сторiнках у соцiальних мережах.

За його словами, цей проєкт є особливим для мiста.
"Адже будiвля ХОДА - головний символ вiльного i незламного Харкова. I її вiдновлення - бiльше, нiж просто вiдновлення архiтектури, - це данина пам'ятi кожному загиблому внаслiдок нищiвного ракетного удару по площi Свободи 1 березня 2022 р., прояв нашої сили, нашого вiдродження, стiйкостi та вiри в мирне i переможне майбутнє України", - зазначив Iгор Терехов.
Мер пiдкреслив, що пропозицiї конкурсантiв мають мiстити цiлiсний пiдхiд щодо реновацiї та реконструкцiї. Найкращi з них отримають можливiсть перейти до етапу деталiзованого планування та реалiзацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, конкурс є частиною спiльної роботи мiської влади та Фонду Нормана Фостера з розробки концепцiї Генерального плану Харкова у спiвпрацi з Європейською економiчною комiсiєю ООН, iнжинiринговою компанiєю Arup, харкiвськими архiтекторами та мiжнародними експертами.

Медіа

Прочитано 26 разів