П'ятниця, 13 вересня 2024 16:00

Днiпро реконструює двi спортивнi школи

У дитячо-юнацькiй спортивнiй школi №8 у Днiпрi тренуються 320 юних спортсменiв з веслування на байдарках i каное. Торiк з'явився новий вiддiл - драгонбот. Нинi тут триває реконструкцiя.

"Будiвля була аварiйною. Примiщення, де тренажерна зала, роздягальнi та адмiнiстрацiя, - не бачило ремонту майже 20 рокiв. Протiкала покрiвля. Iз лiта почали ремонт. Зробили покрiвлю, стелю. Вирiвняли стiни. Зробили примiщення тренажерної зали та роздягалень. Капiтально вiдремонтували системи опалення. Уже переходять до улаштування пiдлоги", - розповiла Свiтлана Баранова, директорка дитячо-юнацької спортивної школи №8 з веслування на байдарках i каное Днiпровської мiської ради.
"Цьогорiч вихованцi дитячо-юнацької спортивної школи №8 вибороли бiльше нiж 50 медалей на змаганнях всеукраїнського та мiжнародного рiвня. Тож комфортнi умови для тренування дiтей та роботи тренерiв вкрай необхiднi. Зокрема, закуповуємо меблi у роздягальнi. Додатково придбаємо ще спортивнi човни. У планах - установити нове обладнання у тренажерному залi та виконати благоустрiй територiї. Плануємо усе улаштувати до кiнця листопада. Усе залежатиме вiд погодних умов", - додав Олександр Осипов, заступник директора департаменту - начальник управлiння спорту департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiськради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також на фiнiшi реконструкцiя примiщення дитячо-юнацької спортивної школi №2. Тут навчається 761 вихованець.
"Школа отримала нове примiщення. Замiсть старезного геть аварiйного, побудованого наприкiнцi 1930-х рр. Тут будуть зони для стрибкiв на батутi з окремим примiщенням для розминки. Буде зала хореографiчної пiдготовки. Улаштують хол з адмiнiстративною зоною, гардеробною та зоною очiкування. Буде оглядова зона для батькiв. Також будуть тренерськi: жiночi та чоловiчi роздягальнi з окремими вбиральнями та душовими", - розповiв Сергiй Теодорович, директор дитячо-юнацької спортивної школи №2 Днiпровської мiської ради.
Нинi роботи на завершальнiй стадiї.
"Плануємо вiдкриття 20 вересня. У цiй спортивнiй школi розвивається три вiддiлення: стрибкiв на батутi, футболу та художньої гiмнастики. Вихованцi школи в складi збiрної команди України виступали на мiжнародних змаганнях, чемпiонатах Європи, свiту та здобували медалi рiзного гатунку. Торiк на чемпiонатах та кубках України вихованцi школи вибороли 52 медалi, а цьогорiч - 51", - зазначив Олександр Осипов.

Медіа

Прочитано 27 разів