Вівторок, 15 жовтня 2024 12:00

Уряд видiлив додатковi кошти на експериментальне вiдновлення прифронтових населених пунктiв

Комiтет Верховної Ради України з питань бюджету ухвалив рiшення про видiлення 2,2 млрд. грн. на реалiзацiю експериментального проєкту з вiдновлення низки населених пунктiв у прифронтових регiонах, що постраждали вiд збройної агресiї РФ. Про це повiдомив народний депутат Денис Герман.

Основними об'єктами вiдновлення стануть такi населенi пункти:
- Бородянка, Київська область - 884,6 млн. грн.;
- Тростянець, Сумська область - 278,1 млн. грн.;
- Циркуни, Харкiвська область - 5,9 млн. грн.;
- Посад-Покровське, Херсонська область - 819,3 млн. грн.;
- Ягiдне, Чернiгiвська область - 238,1 млн. грн.
Кошти буде спрямовано на комплексну вiдбудову громад, зруйнованих пiд час бойових дiй, що дозволить якнайшвидше повернути мешканцiв та стимулювати розвиток мiсцевої економiки, повiдомляє Property Times.
Ще у серпнi уряд доручив термiново освоїти 2,7 млрд. грн. на комплексну вiдбудову низки населених пунктiв, якi зазнали значних руйнувань пiд час бойових дiй.
Як тодi повiдомив прем'єр-мiнiстр Денис Шмигаль, фiнансування буде спрямоване на вiдновлення критичної iнфраструктури в Ягiдному, Посад-Покровському, Циркунах та Тростянцi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, зокрема, цi кошти повиннi пiти на ремонт i будiвництво нових житлових будинкiв, дитячих садочкiв, амбулаторiй, захисних споруд та адмiнiстративних будiвель. Мiнiстерство iнфраструктури отримало доручення вiд Кабмiну оперативно опрацювати та направити цi кошти на реалiзацiю проєкту.

Медіа

Прочитано 22 разів