Четвер, 20 червня 2024 16:00

У Львовi 15% будинкiв залишаються без гарячої води

Ремонтi бригади ЛМКП "Львiвтеплоенерго" працюють над вiдновленням гарячої води пiсля гiдравлiчних випробувань теплових мереж. Гаряча вода подається до 1206 будинкiв - це будинки у Залiзничному, Галицькому, Шевченкiвському, Личакiвському, а також 314 будинкiв у Сихiвському i 143 у Франкiвському районах. Наразi не отримують гарячої води 93 будинки у Сихiвському i 132 у Франкiвському районах мiста.

"Гiдравлiчнi випробування, пiд час яких перевiряємо стан наших теплових мереж, фактично завершилися. Бiльше мiсяця нашi ремонтi бригади лiквiдовували виявленi пошкодження i пориви. Як це працює? У нас на обслуговуваннi є великi магiстральнi трубопроводи, по яких вода до будинкiв йде вiд ТЕЦ-1. А вже вiд центральної труби йде розгалуження по районах i по вулицях. Якщо пошкодження є на центральнiй магiстральнi трубi, то ми не можемо подати гарячу воду, поки не лiквiдуємо це пошкодження. Якщо порив є в кiнцi магiстрального трубопроводу, то ми можемо "вiдсiкти" ту частину i подати гарячу воду до вулиць, якi є на початку, а тi, що ближче до кiнця, змушенi чекати, поки працiвники усунуть пошкодження. Водночас пiд час лiквiдацiї пошкоджень ми дивимося, в якому станi загалом вся дiлянка трубопроводу. Якщо бачимо, що на трубi порив дiаметром приблизно 10 см, а далi вся вона iржава i аварiйна, то немає сенсу просто латати порив, тому ми мiняємо ту дiлянку труби. Тому це потребує додаткового часу. А з огляду на те, що значна частина працiвникiв "Львiвтеплоенерго" виконує свiй обов'язок у Збройних Силах України, вiдповiдно не вистачає робочих рук, щоб зробити все оперативно. А зробити необхiдно добре, бо зима попереду",  - пояснює Володимир Штейбарт, головний iнженер ЛМКП "Львiвтеплоенерго".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у "Львiвтеплоенерго" також пояснюють, що завершення гiдравлiчних випробувань не гарантує, що iнших ремонтних робiт на тiй чи iншiй дiлянцi трубопроводу проводити не будуть.
"Пiд час гiдравлiки ми виявляємо пошкодження на трубопроводах i дивимося загалом, у якому станi вся дiлянка мережi. Якщо пошкодження незначне, то лiквiдовуємо його i вiдновлюємо гарячу воду.  Однак, якщо розумiємо, що якась дiлянка мережi у критичному станi, то впродовж лiта, i до початку опалювального сезону, ми повернемось сюди, щоб замiнити її. Тобто, ми вiдновлюємо подачу гарячої води пiсля гiдравлiчних i далi плануємо, коли впродовж лiта зможемо повернутися на об'єкт, бо одномоментно все зробити неможливо. Маємо розумiти, що 70% усiх наших мереж зношенi i потребують замiни. Тому левова частка ремонтних робiт улiтку припадає саме на замiну мереж. А на час таких робiт ми вiдключаємо гарячу воду, але вже локально - тобто для невеликої кiлькостi будинкiв", - додає Володимир Штейбарт.

Медіа

Прочитано 123 разів